Acasă Politic Creşte echipa lui Ponta de la Olt Deputatul poporului, Dumitru Niculescu, vine...

Creşte echipa lui Ponta de la Olt Deputatul poporului, Dumitru Niculescu, vine lângă Marius Oprescu

309

Săptămâna trecută, la Bucureşti, preşedintele Partidului Poporulu, Dan Diaconescu a ieşit public şi a declarat că va susţine proiectul politic de preşedinte al României, prezentat alegătorilor de către Victor Ponta, cel care a şi câştigat, de fapt, detaşat, primul tur al alegerilor. La câteva zile distanţă, în Olt, la Slatina, în sediul Organizaţiei Judeţene a PSD, deputatul PP-DD Olt, Dumitru Niculescu a ales să-şi exprime susţinerea pentru Victor Ponta de pe poziţia de preşedinte interimar al filialei Olt. Lângă acesta, s-a aflat şi prim-vicepreşedintele social-democrat, Marius Oprescu.

Marius Oprescu salută decizia PP-DD

Din punctul său de vedere, Oprescu consideră că; „decizia PP-DD de-al susţine pe Victor Ponta va genera unitate în societatea românească… Mulţi oameni susţin marea unire. Vreau să-i mulţumesc domnului deputat Dumitru Niculescu pentru că s-a alăturat marii echipe a lui Victor Ponta şi, în acelaşi timp, să-i spun bun venit. Iată, după primul tur sunt foarte mulţi oameni politici care au venit lângă Victor Ponta, sunt foarte mulţi oameni din toate categoriile sociale care au dorit să se alăture acestui proiect – Marea Unire a României. Spre deosebire de contracandidatul nostru, care nu face decât să dezbine”. Tot din perspectiva turului doi al alegerilor, liderul social-democrat oltean consideră că: „în spatele lui Iohannis sunt locotenenţii lui Băsescu şi extremiştii maghiari”. Mai mult, refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere cu Victor Ponta este o dovadă de laşitate, o frică de a-şi asuma un proiect de ţară.

Dumitru Niculescu merge cu Victor Ponta

Partidul Poporului Olt îl urmează Deputatul PP-DD a explicat cum s-a ajuns la decizia de susţinere pentru Victor Ponta. În opinia sa, această asumare a reprezentat rezultatul unui vot intern, un proces democratic, unde majoritatea covârşitoare a decis susţinerea pentru Ponta. Mai mult, în decizia respectivă se găseşte o componentă negociată cu social-democraţii. „Dan Diaconescu a spus, că dintre cei doi candidaţi va fi susţinut acela care va prelua cele mai multe puncte din programul nostru, al PPDD. Domnul Victor Ponta a preluat 20 de puncte printre care mărirea alocaţiei la copii, eliminarea taxei radio-TV sau votul pe liste. Ca atare, întregul activ al partidului sprijină candidatura domnului Victor Ponta la preşedinţia României”, a declarat Dumitru Niculescu. În continuare, Dumintru Niculescu se arată încrezător în victoria lui Ponta. Un preşedinte, în opinia sa, echilibrat, onest, un lider al tuturor românilor.

Marius Oprescu, atac virulent la Klaus Iohannis şi Gigel Ştirbu

Social-democratul a ţinut să readucă în atenţia opiniei publice profilul temelor promovate de candidatul ACL: „În prezent, asistăm cu toţii la perioada când Oltul este repus pe hartă. Vă întreb eu acum: cu Iohannis preşedinte, va mai fi cineva din Olt în Guvern?” Într-o retorică specifică poziţiei pe care se află, Marius Oprescu consideră că oltenii din afară, cei plecaţi la muncă în străinătate, votează majoritar aşa cum fac şi cei de acasă. Victor Ponta. De asemeni, în antiteză cu proiectul parcurilor industriale promovat de Darius Vâlcov, senator de Olt şi ceilalţi colegi social-democraţi ai săi, Oprescu a căutat să găsească şi o lege de pe urma căreia oltenii să trăiască mai bine, avându-l ca autor pe deputatul Gigel Ştirbu. Acesta spune că nu găseşte astfel de lege. Mai mult, în încheierea conferinţei de presă de luni, 10 noimebrie 2014, în sediul PSD, Marius Oprescu a ţinut să mulţumească public acelor liberali olteni care i-au transmis mesaje de susţinere pentru candidatul Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.