Acasă Editorial Nişte rânduri necesare despre Colegiul Medicilor Olt…

Nişte rânduri necesare despre Colegiul Medicilor Olt…

86
A trecut mai bine de o săptămână de la intempensiva conferinţă de presă organizată de către cei care conduc, la nivel judeţean, instituţia Colegiului Medicilor Olt.
Am scris puţin, la cald, despre eveniment. Am avut impresia că cineva nu spune adevărul, că între cele două părţi aflate în conflict, căci este vorba de un conflict între conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reprezentată de managerul Andrei Iordache, şi şefii Colegiului, medicii Costache şi Rădulescu, este altceva decât ceea ce se vede.
Pentru a nu fi manipulat, pentru a nu manipula la rândul meu pe cititori, am lăsat timpul să curgă. Oricum, naţiunea era concentrată la timpul acela pe alegerile prezidenţiale – primul tur. Acum, când metalul, incandescent săptămâna trecută, s-a mai răcit, cred că se pot scrie, detaşat de cauză şi personaje, câteva rânduri de luat aminte de cei pe care îi interesează subiectul de faţă.
În contul instituţiei Colegiului Medicilor Olt se află în prezent, conform unor verificări asumate din mai multe surse, aproximativ cinci miliarde de lei vechi. Dacă sunt aceşti bani, e normal să pui şi o întrebare: Unde se foloseşte suma în cauză şi dacă, finalmente, prin uzul acestor bani, creşte, la nivelul judeţului Olt, calitatea actului medical?
Ca unul care scrie în ziarele unui judeţ, nu mai mare decât o jumătate de sector al capitalei, nu am văzut până acum vreun medic, tânăr doctor, care să fi simţit vreun ajutor, vreun semn de sprijin, din partea Colegiului Medicilor Olt, atunci când, la început de drum, a avut o nevoie. Iar când iei cotizaţie de la toată lumea şi nu duci banii într-un coş de utilitate publică pentru membrii castei în fruntea căreia te aflii, chiar dacă e vorba de o exagerare jurnalistică, e deturnare de fonduri, domnilor Costache şi Rădulescu…
Într-o altă ordine, tot cu un semn de întrebare, pus la locul potrivit, este un… comunicat de presă, remis spaţiului naţional de către instituţia centrală a Colegiului Medicilor. Am verificat, iarăşi, la sursă. Documentul e o manipulare ordinară, o făcătură la care şefu’ Astărăstoaie, fie a cuplat din prostie, fie e chiar complicele băieţilor veseli de la Olt care spun că la concursurile organizate de spitalul lui Iordache s-au aruncat dosarele candidaţilor pe fereastră, iar ultimul medic tânăr în spital a fost angajat de mult de tot. Păi, dacă ştii că nu-i aşa, la ce vă foloseşte, domnilor Costache şi Rădulescu, o manipulare ordinară de asemenea fel? Nu cumva duceţi lupta asta cu Andrei Iordache într-o altă zonă decât cea instituţională? Nu cumva şi pe voi vă manipulează cineva într-un anume fel?
Haideţi, mai departe, să vorbim despre moralitatea celor mai morali oameni din fruntea Colegiului Medicilor Olt! Dacă tot promovaţi tineri şi plângeţi de mila celor care pleacă din ţară, din punctul meu şi dintr-un puseu ce conţine laşitate, de ce, la voi acasă, la Colegiu, nu angajaţi un tânăr, atunci când se poate?
Mă refer, cu tot respectul, la juristul instituţiei. Domnul Răileanu e un poliţist pensionar. Soţul unei doamne din conducerea instituţiei. Cu o pensie bună, dată de stat. Nu ştiu sigur dacă pe principiul contributivităţii. În această situaţie ce o mai fi de zis?
Altfel, tot în acest capitol aş include şi lipsa de asumare a identităţii sediului filialei Olt. Nu vă mustră puţin conştiinţa că staţi gratis pe căldura, lumina, canalizarea, apa şi gunoiul spitalului împotriva căruia vă opuneţi? E o chestiune de demnitate, evident, iar lipsa ei e la fel de… evidentă.
În aceste cazuri, luate ca o speţă dată, asumată, ştiţi ce visez? Alegeri anticipate la Colegiul Medicilor Olt. Imediat cum terminăm povestea cu Iohannis şi Ponta. Pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat în situaţia în care, unui astfel de eveniment i s-ar face promovarea corectă, cea care nu s-a făcut până acum. Şi, maliţios, evident, cum deja spuneţi, domnilor Costache şi Rădulescu, vă întreb şi eu: Câţi din kilometri parcurşi de maşina instituţiei au fost făcuţi în interesul instituţiei şi câţi în interesul dumneavoastră personal? Că de foi de parcurs…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.