Acasă Editorial Silviu Neacşu, prefectul potrivit!

Silviu Neacşu, prefectul potrivit!

196

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost un test de sarcină, de atribuţii, de autoritate, pentru prefectul judeţului Olt, profesorul Silviu Neacşu. Nu vă grăbiţi să spuneţi că au mai fost şi alegerile europarlamentare… Încărcătura de la prezidenţiale, tensiunea imensă acumulată, a reprezentat cu totul şi cu totul altceva.

Oltul, un judeţ aparte. Cu bune, cu rele, cu excese, cu oameni pătimaşi, cu o atenţie special acordată din exterior, a trebuit să fie condus, din punct de vedere administrativ, de către prefectul judeţului. Nu spuneţi că Biroul Electoral Judeţean răspunde! Are şi această instituţie sarcina sa, dar povara e, totuşi, la prefectură. N-aş fi scris aceste rânduri dacă în noaptea comentariilor lungi şi găunoase, după primul tur, n-ar fi apărut în spaţiul public o informaţie prezentată pe banda roşie de ştiri. Cică, la Olt, erau probleme la Prefectură. O manipulare sau un exces de zel… nu mai contează. Nu a existat aşa ceva. Doar în mintea uşor tulbure a unui preşedinte de secţie de votare, nervos cu nervii, pe motiv de nevastă lăsată acasă singură să facă focul în sobă.

La Olt alegerile au fost organizate impecabil. Procesul electoral s-a desfăşurat corect, în limitele date de lege, iar dacă vom găsi un responsabil cu aceste lucruri bune, numele lui este Silviu Neacşu. Profesor de matematică, actualmente cel mai înalt reprezentant al guvernului în teritoriu.

Un cort încălzit, ceaiuri calde pentru toată lumea, disciplină cât cuprinde. Cum nu a fost până acum niciodată într-un judeţ intrat în mitologia alegerilor libere din această ţară. Un model de profesionalism nu vedem foarte des pe la noi. Un manual de administraţie publică eficientă, săvârşită exact în interesul cetăţeanului, cel care vrea de la autoritatea statului rigoare, decenţă şi transparenţă. Cam aşa au fost lucrurile duminică, 2 noiembrie, şi chiar ceva din ziua următoare, atunci când s-au centralizat datele când sistemul de votare a devenit parte a statisticii naţionale ce consemnează pentru prezent, cât şi pentru istorie, datele scrutinului de la începutul ultimei luni de toamnă.

Dacă am aşeza atitudinea lui Silviu Neacşu faţă de acest eveniment electoral într-o serie de alte acţiuni anterioare, vom avea peisajul de ansamblu al unui mandat îndeplinit cu cinste şi onestitate. Iar celor care vorbesc de pe margine, despre „greaua moştenire” venită de la „cel mai tânăr prefect din istoria judeţului Olt, cel mai destoinic, cel mai priceput”, autorul rândurilor de mai sus îşi permite să le zâmbească profeţilor de ocazie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.