Acasă Editorial La Slatina, Ponta, sabotat din interior!

La Slatina, Ponta, sabotat din interior!

261

Propagandiştii din staful de campanie al candidatului Victor Ponta, dacă nu sunt ei idioţi, îi consideră pe locuitorii acestei ţări nişte maimuţe coborâte din copac, gata să voteze cu ginerele lui Ilie Sârbu, suspectul din pădurile Bacăului. Şi, parcă nu ar fi de ajuns degringolada care a cuprins PSD-ul, acolo unde a început războiul pe viaţă şi pe moarte între clanuri. Pentru putere şi pentru bani.

În panotajul stradal din Slatina, realizat de oamenii de la Bucureşti (trebuie precizat că pesediştii olteni doar s-au conformat indicaţiilor preţioase), conţinutul textului folosit frizează bunulsimţ şi înţelepciunea locuitorilor capitalei judeţului Olt. Pe refugiul pietonal care desparte sensul de mers de pe bulevardul A.I. Cuza de strada Libertăţii, acolo unde se afla odinioară ceasul primăriei, pe un panou scrie „Doar Ponta a scăzut taxele”.

Efectul asupra publicului trecător din zonă e invers. Slătinenii care primesc, cu regularitate, acasă, înştiinţări de plată, somaţii şi titluri executorii de la ANAF, cei care alimentează benzină şi motorină de 50 de lei, cei în ale căror facturi se regăseşte taxa pe stâlp, văd şi înjură. Un asemenea afront, făcut de echipa de campanie a lui Victor Ponta poate fi interpretat doar în două sensuri: umilinţă la adresa cetăţenilor care suportă din ce în ce mai greu politicile fiscale aberante ale Finanţelor Publice, sau bătaie de joc la maxim. E incredibil până unde merge această campanie deşănţată, făcută de diversionişti sub acoperire, care lucrează pentru un alt candidat, sau de proştii satului în arta comunicării.

Tacâmul nu e complet până la capăt. Pe bulebardul Titulescu, în zona Episcopiei, acolo unde se află prietenii PSD-ului, dintr-un alt panou se transmite un alt mesaj halucinant: „Doar Ponta protejază pensiile”. Păi, din nou este pusă la îndoială inteligenţa nativă a slătinenilor. Cea care e peste media pe ţară. Adică, un prezidenţiabil sau un preşedinte ar avea atribuţii în domeniul politicilor publice sociale. Aici lumea ştie simplu: este exclusiv apanajul Ministerului Muncii, condus în prezent de o pesedistă, Rovana Plumb, cea care tocmai şi-a înscris, în Bulgaria, IMS-ul Q7, pentru a eluda fiscalitatea relaxată în România de şeful ei pe linie de partid, Victor Ponta, cel care a scăzut atât de mult taxele încât românca Plumb din Guvernul României nu-şi permite să aibă maşina înscrisă pe România.

Visez, ca… inteligentul, cu ochii deschişi, că măcar la Slatinase va găsi un pesedist cu ceva coloană vertebrală, care va dispune înlocuirea acestor mesaje propagandistice halucinante cu orice altceva. Fie şi cu poza tandemului Ghiţă-Dragnea, pregătit să culeagă petalele puterii din coşuleţul pierdut acum câteva zile de cel despre care Traian Băsescu spunea şi nu-l înţelegea nimeni, că e profund corupt. Un astfel de gest l-aş aplauda la scenă deschisă, dacă s-ar petrece în aceste zile rămase din campania în care Klaus Iohannis şi Elena Udrea vorbesc despre România, iar Victor Ponta suspină prin mesaje telefonice către liderii judeţeni, textul despărţirii. ceva de genul auzit în decembrie 1989, din gura Elenei Ceauşescu: „Mă copii, nu e frumos ce faceţi. Sunt ca şi mama voastră”. Atunci când soldatul Ifrim de la Regimentul 30 Gardă a legat-o pe fosta primă-doamnă, în drumul spre zidul execuţiei din curtea unei cazărmi militare din Târgovişte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.