Acasă Administrație Oficial. Teritoriu american în judeţul Olt

Oficial. Teritoriu american în judeţul Olt

95

E gata! Să râdem? Să plângem? De vineri, 10 octombrie 2014, o parte de câteva zeci de hectare din judeţul Olt, mai precis incinta majoră a bazei militare de la Deveselu va deveni teritoriu american. Armata SUA preia oficial comanda bazei din Olt. În acest caz, şi nu se spune asta, jurisdicţia teritoriului bazei va intra în subordinea celei americane. Practic, din multe puncte de vedere, legislaţia românească este abrogată acolo.

Dincolo de asta, sistemul radar AEGIS ASHORE este cel mai performant din lume, iar nimeni nu va şti vreodată, sau cel puţin cincizeci de ani acum încolo, până unde este extinsă aria de acoperire a acestei tehnologii militare. 24 de interceptori, de tip Standard Missile vor activa la Deveselu. La recepţie este aşteptat amiralul Jack Scorby, comandantul marinei americane pentru jumătate din globul pământesc (Europa, Africa, Asia de Est). În faţa unui astfel de nume nu mai contează cine vine din partea română, pe 10 octombrie, la Deveselu, să-şi bage măcar un cap într-o fotografie istorică…

Acest scut, şi e bine să o ştie şi ai noştri din Olt, o garanţie militară extraordinară pentru România, i se cuvine, într-o mare măsură, preşedintelui Traian Băsescu. Chit că subcontractorii din bază, cei care au fost angajaţi de antreprenorul general, o firmă turcă, au legături profunde cu actuala clientelă politică din această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.