Acasă Învățământ Alegeri în Consiliul Elevilor!

Alegeri în Consiliul Elevilor!

156

În toamna aceasta Consiliul Naţional al Elevilor organizează o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România. Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii, în fiecare unitate de învăţământ va fi ales câte un lider, respectiv, în fiecare judeţ, regiune şi, ulterior, la nivelul ţării, oferind posibilitatea elevilor de a se implica activ într-un proces electoral.

Mesajul campaniei de promovare ale noilor alegeri pentru elevi este unul foarte clar: „Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătăţeşte! Crezi că ai toate abilităţile necesare pentru a-ţi reprezenta colegii? Nu trebuie să fii olimpic, şeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici şi să îţi doreşti să faci o schimbare pentru tine şi pentru colegii tăi. Fă-ţi curaj, un plan de acţiuni şi depune-ţi candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor!”

Până în data de 14 octombrie, orice elev care studiază la una din unităţile de învăţământ din judeţul Olt îşi poate depune candidatura pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar din liceul său, urmând ca în perioada 16-25 octombrie să îşi convingă colegii că este persoana potrivită, care trebuie să îi reprezinte. Acest lucru poate fi demonstrat în timpul campaniilor electorale, sesiunile de dezbateri şi întrebări între candidaţii din fiecare unitate de învăţământ din judeţ.

În perioada 28 octombrie-1 noiembrie, vor avea loc sesiunile electorale la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, astfel vom afla care sunt noi reprezentaţi ce se vor întâlni în cadrul primei Adunării Generale a Consiliului Judeţean al Elevilor Olt şi îşi vor începe mandatele. Consiliul Judeţean al Elevilor Olt îi încurajează pe elevii judeţului să se implice activ în cea mai puternică structură de reprezentare a elevilor din România. Din 2007, această organizaţie încearcă să apere şi să promoveze drepturile şi interesele elevilor, dar şi să-şi implice colegii în actul educaţional, în viaţa civică, socială şi culturală.

Yvonne Preda, preşedintele actual al Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, mărturiseşte că: „Adesea, mi se spune că este un avantaj faptul că am fost preşedintele CJE timp de un an, întrucât «va da bine la CV». Singurul răspuns pe care îl pot da, după ce am avut oportunitatea să fac parte din Consiliul Elevilor, este acela că, în urma activităţilor, în urma ocaziilor pe care le-am avut să îmi reprezint colegii, în urma traingurilor, în urma stresului şi a oboselii, experienţa personală, este cel mai mare câştig al meu. De aceea, invit elevii din judeţul Olt să facă şi ei parte din echipa Consiliului Elevilor şi să aibă parte de cât mai multe activităţi reuşite, trăind astfel cea mai frumoasă perioadă din liceu”.

Andreea Maria DICU – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.