Acasă Actualitate Un proiect unic la nivel naţional – Primarul Slatinei, Minel Prina, vă...

Un proiect unic la nivel naţional – Primarul Slatinei, Minel Prina, vă propune şi altceva: „Magie prin fotografie”

40

Începând cu data de 1 octombrie 2014, timp de un an, până pe 30 septembrie 2015, la iniţiativa primarului Minel Prina, sub sloganul: „Slatina – Magie prin fotografie”, primăria municipiului reşedinţă de judeţ organizează un inedit concurs de fotografie, pentru toţi slătinenii atraşi de artă şi frumos.

„Poza lunii” şi „Poza anului”
Din start, trebuie spus că organizatorii au hotărât ca acest concurs de fotografie digitală să fie împărţit în două secţiuni: una prin care să fie premiată, lunar, câte o fotografie – „Poza lunii”, şi alta în care, din cele doisprezece poze câştigătoare (câte una pe lună), să fie aleasă „Poza anului”. În plus, conform celor ce se ocupă de organizarea şi buna desfăşurare a concursului, fotografiile vor fi alese după anumite criterii ce ţin de tematica propusă, diferită în fiecare lună, şi anunţată în prima zi lucrătoare a luni de concurs.
Pentru cei interesaţi, trebuie spus că înscrierile se pot face prin completarea unei fişe pe care o pot găsi pe site-ul Primăriei Slatina, iar juriul care va selecta, aprecia şi totodată desemna cele mai bune fotografii va fi format din şapte persoane după cum urmează: trei ziarişti din presa locală, doi profesori de arte, un reprezentant al Primăriei Slatina şi un reprezentant al Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din localitate.
 
Modalitatea de jurizare, pe înţelesul tuturor
Stabilirea câştigătorilor se va face în baza punctajului obţinut din partea comisiei de jurizare cumulat cu punctajul obţinut în urma voturilor de pe site-ul dedicat competiţiei, fiecare având pondere de 50% în punctajul final. În funcţie de numărul celor înscrişi, se va face o ordine a preferinţelor exprimate şi va fi oferit un punctaj fiecărui participant. Spre exemplu, dacă vor fi înscrişi 30 de concurenţi, cea mai apreciată poză va primi 30 de puncte din partea comisiei, fotografia clasată pe locul al doilea va primi 29 de puncte, cea clasată pe locul al treilea va primi 28 de puncte şi tot așa până la ultima clasată care va primi un punct.
La fel se va proceda şi în cazul voturilor obţinute pe site. Punctajele se vor aduna, iar concurentul cu cel mai mare punctaj va fi desemnat câştigător. În caz de egalitate, se va ţine cont de votul comisiei de jurizare. Regula de punctare mai sus menţionată se aplică la ambele secţiuni. Variaţiile privind numărul de concurenţi aferenţi fiecărei luni de concurs nu vor influenţa modalitatea de punctare a lucrărilor. Punctarea se reia în fiecare lună, fără a fi comparate punctajele între ele, chiar dacă există concurenţi care participă cu fotografii în două, trei sau mai multe luni consecutive.
La stabilirea câştigătorului secţiunii ‚‚Poza anului’’ nu se va ţine cont de niciun punctaj anterior obţinut la secţiunea ‚‚Poza lunii’’, notarea şi votarea pozelor urmând să plece de la zero.
 
Un aparat foto profesionist, marele premiu al concursului „Magie prin fotografie”
În altă ordine de idei, referitor la „Poza lunii”, trebuie reţinut că ultima zi de înscriere este până la data de 15 a fiecărei luni, fotografiile urmând a fi transmise prin e-mail cu detalii privind autorul, titlul lucrării, şi caracteristicile aparatului foto cu au fost realizate, totul fiind cuprins în fişa de înscriere. Se acceptă fişiere de tip JPEG şi TIFF, maxim 3 imagini digitale pentru fiecare participant, rezoluţia minimă acceptată fiind de 4700 px, la 250 dpi pentru a putea fi tipărite şi expuse în cadrul unor expoziţii locale, iar pozele trebuie să fie cât mai puţin editate, fără semnături, borduri sau rame.
 
În ceea ce priveşte premiile oferite, pentru „Poza lunii”, Primăria Slatina oferă câte o ramă foto digitală sau un card de memorie, în timp ce, pentru „Poza anului” se acordă premii după cum urmează: Premiul III – set accesorii foto (trepied, blitz, acumulatori); Premiul II – licenţă photoshop valabilă cel puţin 2 ani, iar Premiul I – un aparat foto profesionist.
Mai mult, conform organizatorilor, la final vor fi selectate 100 de lucrări pentru a fi incluse într-un catalog de promovare a oraşului, alte 12 lucrări urmând a fi incluse în calendarul pe 2016 realizat de Primăria Municipiului Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.