Acasă Actualitate „Oltenii şi restu’ lumii” – 20 de ani – programul unei ediţii...

„Oltenii şi restu’ lumii” – 20 de ani – programul unei ediţii aniversare

113

Ediţia de anul acesta va fi de neuitat, se împlinesc 20 de ediţii. Festivalul „Oltenii şi restu’ lumii” se va organiza… tot la Slatina, iar pentru acest eveniment bulevardul A.I. Cuza, Esplanada şi Centrul Cultural „Eugen Ionescu” vor fi spaţiile unde-şi va desfăşura programul renumitul festival de umor pur oltenesc. Personalitatea ediţiei va fi actorul Marius Bodochi, care va fi întâmpinat cu praz, vin şi un paşaport de oltean.

Programul festivalului

Joi 9 octombrie a.c., cu începere de la 11:11 şi până la 12:12, va avea loc „Vama Oltenească”, acolo unde, cei care vor vrea să treacă pe Podul Olt şi să intre în Slatina, vor primi un paşaport de oltean. La ora 13:!3 va avea loc deschiderea târgului meşterilor populari. La 14:14, elevii Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, vor susţine un program artistic pe scena amplasată în  faţa Magazinului Oltul. Tot cu începere de la aceeaşi oră, dar în locaţie diferită, la Biblioteca Judeţeană Olt, va avea loc expoziţia de caricatură românească. La 15:15 se va deschide butoiul cu vin la Mustăria „La Căţaua Leşinată”. La 16:16, va avea loca parada portului popular. La 17.17, va avea loc salonul de fotografie umoristică, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. La aceeaşi oră, cei care sunt pasionaţi de film, îl pot vedea pe „Nea Mărin miliardar” în sala mare a aceluiaşi stabiliment. Seara se încheie cu un spectacol, în aceeşai locaţie: „Ochiul şi timpanul” şi cu un concert în aer liber, înfaţa Magazinului Oltul.

Pentru a doua zi, organizatorii au programat un film pentru copii, de la 09.09„Amintiri din copilărie” şi o lasanre de carte, „Gheorghe Tănase – meşterul lemnul”, de Valeru Ciurea, în sala „Europa” a Consiliului Judeţean Olt. În aceeaşi zi, oltenii vor primi din partea organizatorilor celebra ciorbă de praz. Cinefilii sunt invitaţi la filmul „Nuntă mută”, cu începere de la orele 17:17. Seara va fi încheiată cu concerte în aer liber, susţinute de Ovidiu Homorodean şi Matteo.
Penultima zi a festivalului va debuta cu cu filme„Mama” şi „Liceenii Rock’n Roll”le „De-aş fi Harap-Alb” şi „Secretul armei… secrete”, de la 09.09. „Păcală” va putea fi văzut în la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, cu începere de la 17.17. De la orele 21.21, Sofia Vicoceanca şi Deep Central în vor (în)cânta pe slătineni.

Ultima zi, duminică 12 octombrie, de dimineaţă slătinenii vor putea vizita sau cumăîra de la târgul producătorilor agroalimentari Mai multe artişti locali vor susţine recitaluripe scena din faţa Magazinului Oltul. Festivalul se va închide cu concertele Mariei Ciobanu şi Spitalul de Urgenţă, de la ora 21.21.

Pentru festival, slătinenii şi nu numai, trebuie să facă un efort, să ocolească bulevardul A.I. Cuza, între Magazinul Oltul şi Vila Bărbulescu. Aceştia vor avea la dispoziţie două drumuri: strada Sergent Major Dorobanţu pentru venirea dinspre Şcoala 2 către BCR şi Centura Basarabilor, cu sens dinspre fostul sediu al Novel spre strada Arcului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.