Acasă Învățământ USAMV Slatina, de 15 ani lider în învăţământul oltean

USAMV Slatina, de 15 ani lider în învăţământul oltean

215

USAMV Slatina, de 15 ani lider în învăţământul oltean

Cu multe personalităţi, mai noi sau mai vechi, şi cu mulţi studenţi, anul universitar 2014-2015 a început la USAMV – Facultatea de Management, Inginerie Economicã în Agriculturã si Dezvoltare Ruralã. La eveniment au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, cum ar fi: prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, primarul Slatinei, Minel Prina, viceprimarul Mihaela Stana, deputatul Colegiului 1, Emil Moţ şi mai multe cadre didactice ale facultăţii. La eveniment au mai luat parte şi decanul Dinu Toma, prof. univ. dr. Ioan Nicolae Alecu, preşedintele de onoare al USAMV. Bobocii din anul I îşi asumă timid noua lor provocare numită USAMV, iar cei din anul terminal le-au dat sfaturi. Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Slatina i-a primit pe studenţi cu braţele deschise. La finalul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2014-2015, conducerea USAMV Slatina a acordat burse de merit elevilor cu rezultate foarte bune la competiţii şi la examenele de sfârşit de an. Şi cei mai puţin favorizaţi material au primit burse de susţinere.

15 ani de elită

Mulţi dintre studenţii USAMV au ocupat funcţii în Direcţii Agricole sau instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii, sau şi-au deschis propriile firme în domeniul agricol.
În cei 15 ani, USAMV Slatina a cunoscut numai schimbarea în bine: clădirile au fost reabilitate, sălile de curs dodate cu aparatură de ultimă generaţie şi dormitoare confortabile.

„În fiecare an, în octombrie, în Slatina deschidem anul universitar, graţie unor personalităţi foarte luminate care, la un moment-dat al vieţii, respectiv cu 15 ani în urmă, au avut puterea, curajul, tăria să înfiinţeze un învăţământ superior şi în judeţul Olt, la Slatina. Este un moment deosebit şi emoţionant. De doi ani sărbătorim acest eveniment aici, la noi acasă, graţie unor personalităţi locale inimoase, inteligente, oameni care au considerat că dacă aloci sume de bani pentru învăţământ se obţin personalităţi, la rândul lor”, a spus conf. dr Ion Bozgă, directorul USAMV Slatina.

Oficialităţile locale şi judeţene, alături de studenţi

Primăria Slatinei a fost mereu aproape, atunci când USAMV Slatina a cerut sprijin, primarul Minel Prina a reconfirmat faptul că Primăria Slatinei va sprijini instituţia de la Strehareţi şi pe studenţii acesteia.
„Vreau să vă spun că am ţinut cu tot dinadinsul să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă felicit că aţi răspuns provocării de a fi student la această universitate, care este una de prestigiu în România. Noi am excelat în acest domeniu. Vreau, prin dumneavoastră, prin specialiştii care se vor forma în acest domeniu – să excelăm în continuare în acest domeniu pentru că, aşa cum ştiţi, agricultura în România reprezintă o şansă, reprezintă ieşirea din criză, reprezintă un viitor mai bun pentru copiii noştri, şi cred că nu trebuie să irosim această şansă”, a declarat Minel Prina.

Alături de primarul Slatinei s-a aflat şi viceprimarul Mihaela Stana, care a spus câteva vorbe:

„Am urmat şi eu cursurile acestei facultăţi, am făcut un master, mi-am luat şi un brevet în turism. Vreau să vă spun că este una dintre cele mai frumoase facultăţi. Vă urez dumneavoastră şi cadrelor didactice mult succes”!

Prefectura judeţului Olt este o altă instituţie care a prijinit USAMV Slatina. Profesor şi fost inspector şcolar general, Silviu Neacşu ştie să aprecieze corect calitatea în învăţământ. La facultatea de la Strehareţi calitatea învăţământului superior e la ea acasă.
„Mă bucur foarte mult pentru faptul că sunt alături de dumneavoastră. În primul rând, este o realizare foarte mare faptul că, din acest an, masterul se face şi la Slatina, e o continuare a studiilor dumneavoastră, sper ca în anii viitori specialităţile pe care Universitatea din Bucureşti le desfăşoară aici să se diversifice, astfel încât să aveţi o paletă mai mare din care să vă alegeţi opţiunea, specialitatea pe care o doriţi, astfel încât şi judeţul Olt să beneficieze de cât mai mulţi specialişti în acest domeniu. De-a lungul timpului am constatat că activitatea care s-a desfăşurat în această unitate de învăţământ a crescut valoric cu ajutorul dumneavoastră. Nu pot decât să vă urez mult succes în anul universitar pe care-l începeţi astăzi, şi să vă asigur, ca şi cadru didactic, că voi face tot ce-mi stă în putinţă să fiu alături de dumneavoastră”, a spus Silviu Neacşu.
Prezent la deschiderea anului universitar la USAMV Slatina, preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu a ţinut să le mulţumească fondatorilor, pentru alegerea făcută acum 15 ani, aceea de a înfiinţa facultatea în Slatina.

„E un moment de bucurie să fim împreună astăzi. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au reuşit să pună bazele acestei facultăţi, aici la Slatina, în judeţul Olt, un judeţ cu profil agricol. Iată că, de azi, lucrurile merg din ce în ce mai bine. A fost o alegere bună acum 15 ani. De asemenea, doresc să urez succes în continuare decanului Dinu Toma şi directorului Ion Bozgă, dar şi filialei de la Slatina“, a spus Paul Stănescu.

Master la USAMV

Cei care doresc să acumuleze cât mai multe cunoştinţe, beneficiază, începând cu acest nou an universitar, de cursuri de masterat în domeniul ingineriei economice în agricultură, în locaţia filialei USAMV. Vestea unor astfel de cursuri postuniversitare a fost dată de directorul filialei de la Slatina, Ion Bozgă.

Curtea va fi asfaltată

O altă veste bună, care a venit, de data aceasta, din partea primarului Minel Prina, vizează curtea campusului universitar. Aceasta va fi asfaltată complet. Primarul a spus că, în prima partea a anului, cât mai rapid, studenţii nu vor mai intra în aule cu pantofii plini de noroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.