Acasă Administrație Darius Vâlcov la Slatina. Guvernul, prin Ministerul Finanţelor şi ministrul delegat pentru...

Darius Vâlcov la Slatina. Guvernul, prin Ministerul Finanţelor şi ministrul delegat pentru Buget, sprijină investitorii să creeze locuri de muncă

48

În Sala „Europa” a Consiliului Judeţean Olt, a avut loc, vineri, 3 octombrie a.c., întâlnirea dintre Ministerul Finanţelor, reprezentat de ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, care a prezentat două Hotărâri de guvern, ce vin în sprijinul investitorilor, a întreprinderilor mari şi mici şi mijlocii. Prima HG, 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă,cu modificările și completările ulterioare, prevede acordarea de ajutoare de stat sub formă de granturi pentru dezvoltarea regională, prin realizarea de investiții care determină crearea de noi locuri de muncă. Se poate aplica în întreprinderile din toate sectoarele de activitate, cu excepţia celor prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 651/2014 (sectorul siderurgic, sectorul cărbunelui, sectorul construcţiilor navale, sectorul fibrelor sintetice etc.)

Durata schemei este cuprinsă între 2014 – 2020 pentru emiterea de acorduri pentru finanţare (în sesiunişi 2015 – 2025 pentru plata ajutorului de stat în baza acordurilor emise.

Bugetul alocat schemei este: 2014 – 2020: 2.700 mil. lei (~600 mil. euro); anual: 450 mil. lei (~100 mil. euro). Numărul estimat de beneficiari: 1.700 întreprinderi/35.000 locuri de muncă

Cea de-a doua HG prezentată este 807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat

având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie. Se poate aplica în întreprinderile din toate sectoarele, cu excepţia celor prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 651/2014 (sectorul siderurgic, sectorul cărbunelui, sectorul construcţiilor navale, sectorul fibrelor sintetice, etc.). Durata de implementare a scemei este: 2014 – 2020 pentru emiterea de acorduri pentru finanţare; 2015 – 2023 pentru plata ajutorului de stat conform acordurilor pentru finanțare emise, iar bugetul alocat este: 2014-2020: 600 mil. euro (~2,7 mld lei) anual:100 mil. euro (~450 mil. lei). 150 de beneficiari pot accesa scema. Ministerul Finanţelor, prin ministrul pentru Buget, s-a arătat bucuros pentru că Guvernul vine ăn sprijinul celor care doresc să ofere locuri de muncă.

Darius Vâlcov a precizat că acest proiect naţional de implementare a două HG-uri se va bucura de succes în rândul investitorilor. Acesta a venit mai întâi la Slatina şi că Ministerul Finanţelor a trimis către toate Consiliile Judeţene adrese de prezentare a celor două scheme şi că vor răspunde invitaţiilor din toate judeţele. Ministrul doreşte ca fiecare judeţ să beneficieze de scheme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.