Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri

Cronică parlamentară despre ai noştri

42
Marian Jean Marinescu vine în sprijinul şomerilor
„Somajul în rândul tinerilor a crescut alarmant în ultima perioadă la nivel european. Statisticile arată că în majoritatea Statelor Membre lipsa locurilor de muncă reprezintă principala problemă cu care se confruntă populaţia. Practic, astăzi unul din patru tineri nu lucrează, deşi ei ar trebuie să reprezinte principala forţă activă de muncă. La nivelul Statelor Membre există în continuare discrepanţe foarte mari între ratele somajului în randul tinerilor: de la aproape 8% în Germania la peste 50% în Grecia, Spania, Croaţia. Este nevoie de o serie de măsuri comune luate la nivel european care să stimuleze angajatorii să incadreze în muncă tinerii absolvenţi şi şomeri cu vârste de până la 29 de ani. De asemenea, propun înfiinţarea unor comisii care să supravegheze cu multă atenţie folosirea fondurilor europene alocate pentru rezolvarea problemei somajului în randul tinerilor. Sunt ţări, cum ar fi România în care nu se vede absolut niciun rezultat în acest sens. De aceea, insist incă o dată, să privim cu atenţie maximă problema somajului în randul tinerilor pentru că ei reprezintă viitorul Europei îi de ei depinde modul în care UE va evolua”, a declarat Marian Jean Marinescu.
 
Gigel Ştirbu nu-l mai vrea la Cultură pe demisionarul Kelemen Hunor
Într-o interpelare adrsată premierului Victor Ponta, fostul ministru al Culturii, actual preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul Gigel Ştirbu îi adresează câteva întrebări, prin care doreşte să clarfice statutul lui Kelemen Hunor la Ministerul Culturii, care, pe 17 iulie a.c. a anunţat că de la 1 august 2014 demisionează din funcţia de ministru al Culturii, iar pe 7 august preşedintele României a anunţat că respinge propunerea venită de la Guvern:
„- În ce calitate se află domnul Kelemen Hunor în Guvern, de ministru sau de ministru interimar?
– Dacă se află în calitate de ministru, înseamnă că şi-a retras demisia. Mai este posibil un astfel de act, din moment ce primul-ministru a înaintat la Preşedinţie o altă numire? Dacă este posibil, de ce nu s-a anunţat public că domnul Kelemen Hunor a renunţat la demisie?
– Dacă se află în calitate de ministru interimar, de ce nu a fost anunţată public această calitate, şi data începerii interimatului?
– Care este soluţia pe care o aveţi în vedere, pentru ca situaţia ambiguă şi probabil dincolo de limita legii de la Ministerul Culturii să fie rezolvată?”
Gigel Ştirbu aşteaptă răspuns în scris de premierul Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.