Acasă Actualitate Extras dintr-o anonimă cu autor… cunoscut

Extras dintr-o anonimă cu autor… cunoscut

119

În interirorul celei mai importante instituţii dedicate patrimoniului de carte al judeţului Olt mocneşte un scandal care, doar din întâmplare, nu a izbucnit în spaţiul public. Toate acestea se întâmplă după decesul fostului director, Paul Matiu, în urma căruia a început lupta pentru putere. O luptă pentru putere absurdă. Poate, nici nu se putea altfel în oraşul întemeietorului teatrului absurd, Eugen Ionescu.

Pe adresa redacţiei Ziarului de Olt a sosit, acum câteva zile, o anonimă. Practica publicaţiei de faţă este de a ignora acest mod de adresare al cuiva care nu-şi asumă nici măcar identitatea. De data asta, având în vedere indiciile care conduc spre identitatea autorului anonimei, conţinutul rezonabil al acesteia, fără acuzaţii la persoană şi doar împotriva unui sistem, decidem să facem o excepţie în a publica un extras semnificativ din anonima… semnată prin negarea identităţii.

„(…) Cum vă explicaţi că actualul interimar este singurul candidat şi cel mai agreat de instituţia angajatoare, dar şi cel mai impus? S-a jucat tare? Deloc! A fost cel mai simplu din toate timpurile. Nici o instituţie a statului nu a organizat vreodată un concurs atât de personalizat! Citiţi cu atenţie condiţiile de concurs de pe site-ul CJ Olt şi veţi înţelege. Poate şi miza. E nevoie de oameni slabi, compromişi, ca să apăsăm butoanele. Poate fi aruncat în aer concursul dacă, foarte rapid, instituţiile sesizate şi-ar face datoria: ANFP, Ministerul Culturii, Consiliul Discriminării, Drepturile Omului, Curtea Constituţională.

Ce se încalcă? Ohooo, multe drepturi! De la cel de largă participare a tinerilor, în mod special, cu şcoli la zi, cu mastere, cu specializări, la cel al egalităţii de şanse ş.a.m.d. Suntem de acord cu Ponta preşedinte, dar cu restul cum rămâne? Care să fie echipele tinere din instituţii, cu care să construiască un viitor, aşa cum îl promite? Nu mai vorbim de şcoliţii mai în vârstă, dar şcoliţi, lăsaţi pe dinafară doar că avem ca scop doar ascunderea realităţii şi, mai nou, al damfului.

Întrebaţi lumea cum se vorbeşte de bibliotecă! Te izbeşte de cum intri damful, te îmbeţi pe loc. Persoana băută tot timpul, în timpul programului, îşi face veacul la poarta instituţiei. Nimic nu contează, nici jena, nici râsul oraşului. E protejată. De interimar! Şi viitor manager! Întrebaţi bieţii gardieni! Tot se poartă, trimiteţi pe cineva sub acoperire să afle adevărurile! Pute, domnule, pute rău! Totul!”

Lăsăm la latitudinea dumneavoastră, cititori şi contribuabili, deopotrivă, aprecierile pe seama textului citat mai sus. De aici încolo, aproape că nu mai este loc de nici un comentariu. În schimb, nu vom da curs solicitării de a trimite pe cineva sub acoperire în incinta acestei instituţii. Sunt de ajuns acei cititori de carte care încearcă să-şi potolească setea de cunoaştere în sălile Bibliotecii Judeţene „Ion Minulescu” din Slatina. Acolo unde actul de cultură propriu-zis este desfăşurat prea încet… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.