Acasă Actualitate Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina, fonduri europene în interesul cetăţenilor

Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina, fonduri europene în interesul cetăţenilor

52

Reprezentanţii ADR SUD-VEST Oltenia, în frunte cu Marina Alecu, şef departament în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) S-V Oltenia, s-au aflat în judeţul Olt pentru a vizita obiectivele din proiectele derulate pe teritoriul judeţului care poartă numele străveciului râu. Aceştia, împreună cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Olt şi primarul Slatinei, Minel Prina, au vizitat cele patru proiecte din Slatina, şi anume: Centrul de Îngrijire si Asistenta Slatina, Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judetean de Urgenţă Slatina, Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” şi Centrul istoric, străzile Lipscani şi Mihai Eminescu.

Slatina, un municipiu modern
De ani buni, minicipiul Slatina a intrat într-un proces de modernizare, foarte multe proiecte demarate au fost finalizate, iar altele se află în curs implementare. Despre proiecte finalizate vom face referire şi acum. Modernizarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Slatina s-a realizat în perioada 2009-2011, când s-aa realibilitat: exteriorul clădirii, interiorul, de la parter pâna la etajul doi, o dependinţă şi va urma şi acoperişul. La clădire, lucrări de reabilitare nu s-au mai făcut din anul 2004. Valoarea totală a proiectulu a fost de 1.640.025,64, lei.
Ambulatoriul din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina avea nevoie de o modernizare. Pentru prima dată în cei 30 de ani pe care îi are clădirea Policlinicii Spitalului Judeţean, s-aui realizat lucrări de modernizare. O modernizare ca afară. Valoarea totală a proiectului a fost de 19.650.102,89 lei. Aceste două obiective se află în subordinea Consiliului Judeţean Olt.
Primăria Slatina a fost şi ea beneficiară a proiectelor cu finanţare europeană. Primul proiect este: „Amenajare club nautic si de agrement «Plaja Olt»”, Primarul Slatinei a menţionat că acest proiect încă nu s-a finalizat şi că vor urma să se realizeze un teren de minifotbal, locuri de cazare pentru turişti şi multe alte suprize. Practic, va fi cel mai modern club nautic şi de agrement din regiunea Olteniei. Valoarea Proiectuli este de 36.218.522,51 lei.
Reabilitarea Centrul istoric – străzile Lipscani şi Mihai Eminescu s-a realizat între anii 2011 -2013 şi valoarea proiectului a fost de 12.748.451,15 lei
 
Balş: modernizări la Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc şi la un cartier
Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Balş s-a încheiat cu brio, valoarea lucrărilor fiind de: 4.974.202,62 lei.
16.930.995,06 lei este valoare totală a proiectului: „Reabilitarea şi reamenajarea cartierului «Oraşul Nou». În cadrul proiectului s-au realizat lucrări pentru spaţiile de parcare, spaţiile verzi sau amenajări de puncte pentru gunoi, printre altele.
 
Un material amplu, în ediţia tipărită a Ziarului de Olt de vineri, 3 septembrie 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.