Acasă Actualitate Scorniceştiul a rămas fără primar

Scorniceştiul a rămas fără primar

49

Scorniceştiul a rămas fără primar

Cătălin Davidescu, primarul Scorniceştiului, a pierdut procesul intentat de ANI (Agenţia Naţională de Integritate). Recursul intentat de Davidescu, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe primarul în decembrie 2011, deoarece, acesta a deţinut simultan următoarele funcţii: consilier local în Primăria Scorniceşti, director coordonator la fosta Direcţie a Muncii şi administrator la SC Loctrans SA. Conform legii, funcţionarii publici nu pot deţine alte functii si nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţilor publice ţi in cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale, ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asocieăţii familiale sau ca persoană fizică autorizată.  Imediat, Davidescu a contestat decizia ANI, precizând nu avea calitatea de functionar public, ci ocupa funcţia de director al fostei Direcţii a Muncii în baza unui contract de management, în acea perioadă. El devenind funcţionar public în martie 2011, când a ocupat postul de director al AJPS Olt.

După ce dosarul a fost judecat la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dat câştig de cauză ANI, Davidescu a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primul termen a fost pe 10.04.2013. Iar textul soluţiei a fost:

 „Încheierea din 10.04.2013 – Camera de Consiliu. În temeiul art.153 alin.(3) din vechiul Cod de procedura civila, preschimba, din oficiu, termenul de judecata de la data de 13.03.2015, la data de 14.03.2014, cu citarea partilor”.  

La 14.03.2014, s-a acordat un alt termen, cel de 26.septembrie 2014, cel în care s-a dat şi decizia care a fost făcută publică pe 29 septembrie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.