Acasă Interviu Interviu cu Daniel Ionuţ Bărbulescu, deputat în Colegiul 2 Scorniceşti-Potcoava

Interviu cu Daniel Ionuţ Bărbulescu, deputat în Colegiul 2 Scorniceşti-Potcoava

71

„Sper că PSD – ul a devenit mai inţelept, a învăţat din momentele 2004 şi 2009, şi se va concentra exclusiv pe câştigarea preşedenţiei României”

Daniel Bărbulescu, deputat PSD, susţinător al lui Victor Ponta. Nici nu se poate altfel, pentru competiţia electorală ce va avea loc peste nici două luni. Argumentele sale prin care oferta PSD-ului şi a candidatului susţinut de cel mai mare partid din România sunt prezentate în interviul care urmează.

Mai mult decât atât, acesta consideră stânga singura soluţie viabilă pentru România următorilor ani…

– Cine ar trebui să fie prim-ministru cu Victor Ponta preşedinte al României?
– Este o întrebare la care am convenit toţi pesediştiii în funcţii mai mari sau mai mici, să nu încercăm să îi găsim răspunsul decât după 16 noiembrie. În mod normal, preşedintele partidului de guvernământ devine şi prim-ministru. Dar eu sper că PSD – ul a devenit mai inţelept, a învăţat din momentele 2004 şi 2009, şi se va concentra exclusiv pe câştigarea preşedenţiei României. După ce Victor devine preşedinte, fiţi sigur că PSD-ul are resurse umane importante, care pot da oameni pentru trei guverne performante.

Dar preşedinte al PSD la nivel naţional?
– Repet, nu este timpul acum pentru a deschide astfel de dezbateri, Congresul din februarie 2015 va decide, dar întreg activul PSD ştie că tandemul Victor Ponta – Liviu Dragnea nu a pierdut nici o bătălie electorală de când este în fruntea celui mai mare partid politic din România, şi eu cred că asta va cântări decisiv în votul colegilor.
 
– V-au plăcut faimoasele versuri pe care preşedintele CJ Prahova, inculpatul Cozma le-a dedicat lui Victor Ponta la manifestarea naţională a PSD de vineri, 12 septembrie?
– Aşa e domnul Cozma, mai artist, e şi mai în vârstă, important e că în toată ţara partidul e mobilizat la maxim, în linie dreaptă pentru a ne câştiga prezenţa la guvernare timp de 10 ani, şi cu versuri sau fără versuri, cert este că toţi suntem siguri că ştim şi putem să gâştigăm în noiembrie.
– Sunteţi mândru că vă regăsiţi în acelaşi partid cu Radu Mazăre care vorbeşte de nişte perversiuni sexuale cu procurori? Cum pot fi vindecate aceste fetişuri ale primarului în cauză?
– Sunt mândru că sunt român. Radu Mazare e un personaj mai colorat, pentru mine relevant şi suficient e că oamenii din Constanţa îl susţin şi il voteaz an de an, indiferent de derapajele sale verbale, asta înseamnă că e un primar performant. Cred că opoziţia e jalnică, nu are teme de campanie, dacă tot ce pot să scoată  pe piaţa publică sunt doar aceste deranjamente legate de declaraţiile politice ale membriilor PSD.

– A funcţionat justiţia corect în cazul lui Dan Voiculescu?
– Eu cred în statul de drept din România. Dacă a fost condamnat, înseamnă că justiţia a funcţionat corect în cazul Voiculescu, deciziile instanţelor se execută, nu se comentează.
 
– Dacă la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta câştigă doar experienţă, cine va face noul guvern?
– Este o ipoteză puţin probabilă, dar în această situaţie, Victor rămâne premier, pentru că PSD are majoritate aproape de unul singur.

– Susţineţi proiectul suspendării lui Traian Băsescu?
Nu, omul e aproape de finalul mandatului, cred că este o cheltuială bugetară inutilă şi o strategie politică greşită, deoarce nu văd scopul imediat al acestui demers.
– Nu devine cam mare acest PSD ajuns peste noapte, conform ordonanţei lui Dragnea, azil politic pentru toţi traseiştii veniţi de la celelalte partide?
– În noiembrie schimbăm un regim politic în ţara noastră. Cine vrea să facă parte din noua paradigma politică, cine vrea să contribuie la dezboltarea corectă a României, are mereu loc în PSD. Aici este meritul preşedintelui Paul Stănescu, cel care a avut înţelepciunea să facă din PSD Olt cea mai puternică echipă din ţară, care va aduce investiţii importante în judeţul nostru.
Cunoaşteţi vreun locuitor din colegiul dumneavoastră, mulţumit de politicile guvernamentale ale actualului cabinet?
– Categoric da. Şi în Colegiul 2, cetăţenii stiu că guvernul Ponta a făcut tot ce se putea face pentru a repara nedreptăţile sociale şi a porni investiţiile: creşterea pensiilor, creşterea salariului minim, scăderea CAS, redeschiderea spitalelor închise, întregirea salariilor bugetarilor, etc..
– Faptul că astăzi Darius Vâlcov este ministru la Buget, ţine loc de Centura Slatinei?
– Prezenţa lui Darius în guvernul Ponta, titular al unui portofoliu important, este un semn de respect faţă de locuitorii judetului Olt, care au votat masiv PSD, şi o garanţie a faptului că obiectivele importante pentru judeţul nostru, printre care şi centura Slatinei, îşi vor găsi finanaţare.
– După gafa cu lupoaica devenită vulpe, în zicerea lui Remus Pricopie, nu ar trebui un alt ministru la Educaţie?
– Fetiţa mea a început luni clasa I, şi mi-aş fi dorit ca ea să găsească abecedarul pe masă. Evident că ministrul Educaţiei are mai degraba pentru asta, decât pentru o declaraţie nefericită, o bilă neagră, şi trebuie să vină cu nişte explicaţii convingătoare dacă vrea să-şi păstreze funcţia.
– În afara clientelei de partid şi a celor angrenaţi în diverse afaceri cu bugetul public, puteţi contura portretul robot al alegătorului neimplicat care votează cu Victor Ponta preşedinte?
– Toţi cetăţenii României de bună-credinţa, care îşi doresc să trăiască într-o ţară europeană, modernă, civilizată, bazată pe încredere şi solidaritate, o ţară că în 2018 va sărbători 100 de ani de la Marea Unire în linişte, cu demnitate şi speranţe mari pentru viitor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.