Acasă Editorial După mizeria lui Ciugulea, o lătură de la Nicu Drăghici

După mizeria lui Ciugulea, o lătură de la Nicu Drăghici

321

Când l-am auzit acum câteva luni pe Ciugulea despre lucruri „paraîndărăt” şi despre cele 800 de milioane de lei vechi, pe care are să i le dea organizaţia judeţeană Olt a PNL, am văzut dimensiunea comediei umane. În splendoarea ei. Adică, tocmai stimabilul în cauză vorbeşte de lucrări de la buget făcute în afara legii, despre cât e dator liberalismului, când fără acest partid, omul politic Ioan Ciugulea, nu ar fi fost decât un CNP la Evidenţa Populaţiei.

Nu e de ajuns, circul merge mai departe. Acum vreo câteva zile, Nicolae Drăghici, cel catalogat „gunoiul de sub preş”, de un politician local, profesor, doctor, demisionează motivat din PNL. Acesta vorbeşte despre incompatibilitatea sa cu „semidocţi, agramaţi, bişniţari” ş.a.m.d, atunci când explică motivele despărţirii de partid. Mai mult, omul se acoperă exclusiv de onoare, de valoare, pentru că lăudatul de sine e la români o poveste poate de pe vremea când la vulpea lui Pricopie sugeau lapte de mamifer Romulus şi Remus. Uită domnul Drăghici cum întindea slugarnic mâna, cu privirea aplecată spre pantofi semidocţilor, agramaţilor, bişniţarilor reeşapaţi. Pentru a obţine funcţii de la stat, onoare şi valoare. Mai uită că, astăzi, nici câinii de la poarta deputatului Ştirbu nu-l mai latră, după ce l-ar fi auzit strigând din stradă către curte: „Gigele, nu mă lăsa! Dă-mi serviciu!”. Şi poate mai grav, Drăghici uită memoria colectivă din care face parte, cea care îl identifică un oportunist, care a ştiut să profite atunci când a fost de profitat, de conjuncturi politice trecătoare. Rămâne de văzut cum va fi compatibil titlul său de profesor-doctor cu doctrinele şi valorile UNPR-ului, acolo unde încearcă acum să se aşeze pe o poziţie de cetăţean apt să-şi dea viaţa pentru o funcţie de demnitate publică. Evident, în interesul naţiunii, nicidecum în interesul personal.

PS. Ce ar fi pentru Nicu Drăghici ca alegerile prezidenţiale să fie câştigate de candidatul susţinut de agramaţii şi bişniţarii pe care tocmai i-a părăsit, iar noul guverm să aducă în faţă o altă majoritate parlamentară. Vom avea o altă reevaloare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.