Acasă Actualitate Ministrul Jianu scrie comunicate în chineză şi are traducător coreean

Ministrul Jianu scrie comunicate în chineză şi are traducător coreean

38

În sfârşit: slătineanul Florin Jianu, ministru la Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, se dovedeşte a fi un bun succesor al fostului titular Maria Grapini, cea veşnic certată cu limba română. Dacă predecesoarea avea probleme la acordul subiectului cu predicatul, Jianu avizează comunicate realizate într-o limbă română violată în sens şi în acurateţea exprimării corecte, articulate.

Aproape că nici nu mai contează la ce face referire textul în cauză, atâta timp cât el este parţial imposibil de citit. Dar, pentru o mai bună convingere asupra celor exprimate de noi vă oferim integral textul primit, marţi, în spaţiul electronic, şi pe adresa Ziarului de Olt.

Bucuraţi-vă, citiţi, pentru că nu vedeţi în fiecare zi aşa ceva…

Conform declaraţiilor apărute în presă a unor reprezentanţi  ai organizaţiilor din turism doresc  să le spun că turismul nu este apanajul unei persoane sau alta, cu atât mai mult cu cât unii dintre aceştia provin din politică, ceea ce nu reprezintă în mod necesar o abordare echilibrată şi dezinteresată. Cred de asemenea ca am încercat să avem o abordare cât mai constructivă în ceea ce priveşte turismul românesc. Clusterele în turism reprezintă un model de bună practică, susţinut şi de reprezentanţi de la cel mai înalt nivel ai Organizaţiei Mondiale a Turismului. Săptămâna trecută secretarul general al OMT, domnul Taleb Rifai, a fost prezent în România pentru a lansa o iniţiativă unicată la nivel global, clusterul de turism dedicat tinerilor, iniţiativă lăudată şi de presa internaţională. Dânsul şi aici îl citez a declarat că – România este o ţară autentică, dinamică, ce poate reprezenta viitorul turismului şi al inovării în Europa. Prin lansarea acestui cluster de turism dedicat tinerilor, ne poziţionăm ca prima ţară din lume ce preia această initiativă, o initiativă cu care ar trebui să ne mândrim şi  să încercăm să fim toţi parte la construcţia ei. Pentru a ajuta turismul, am iniţiat şi modificarea legii privind voucherele de vacanţă, cheltuielile în urma folosirii acestora de către turişti vin tot în ajutorul industriei turismului. Susţinem prin politicile noastre parteneriatul public privat şi aici amintesc schema de ajutor de stat cu privire la investiţii în turism, care este gata şi aceasta nu sprijină agenţiile de turism ci investiţiile în structuri de cazare şi agrement! Aceste demersuri consider că sunt constructive şi moderne şi care cu siguranţă vor adduce beneficii turismului şi României. Eu voi continua demersul dezinteresat şi constructiv de a introduce instrumente moderne intr-un turism dominat de lupte şi mize mici! Acesta e pariul meu!”, a declarat Florin Nicolae Jianu, ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.