Acasă Politic Alina Gorghiu, despre derapajele lui Ponta

Alina Gorghiu, despre derapajele lui Ponta

35

Constat că ne-am întors în timp cu cel puțin 10 ani, suntem parcă în plină guvernare Năstase, când puținii jurnaliști liberi erau atacați, șantajați, umiliți de baronii psd-iști, care și astăzi sunt în camarila lui Victor Ponta.

Nu mai e un șoc pentru mine faptul că toată structura din jurul lui Victor Ponta călcă presă în picioare. Gestul face parte din vechea strategie a partidului de guvernământ de a pesediza întreaga societate. Mai mult, acest demers ascunde intenția lui Ponta de a folosi TVR în interes personal, în campania pentru alegerile prezidențiale.

Reamintesc că, în decurs de câteva săptămâni, Ponta ne-a arătat constant că nu are de gând să respecte independența presei, așa cum nu respectă nicio altă instituție în țara asta. Dovadă că în funcția de purtător de cuvânt al Guvernului l-a pus pe prietenul și consilierul său Mirel Palada, care a avut mari derapaje de limbaj și comportament față de jurnaliști, iar acum pe Corneliu Calotă, aflat într-o stare flagrantă și gravă de incompatibilitate, fiind în același timp atât purtător de cuvânt al lui Ponta, cât și membru al Consiliului de Administrație al TVR, același TVR care astăzi este sub asaltul PSD.

Protestăm față de această nouă încălcare de către regimul Ponta-PSD a libertății presei. Cerem premierului să dezvăluie identitatea celor care au exercitat presiuni politice asupra directorului TVR, Stelian Tănase, să-i demită din funcțiile publice, și să prezinte scuze opiniei publice. Televiziunea publică este o instituție finanțată din banii cetățenilor, care nu trebuie supusă agendei de partid a lui Victor Ponta.

ALINA GORGHIU,
Purtător de cuvânt PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.