Acasă Învățământ Hai să aducem copiii mai aproape de şcoală!

Hai să aducem copiii mai aproape de şcoală!

108

„Ştiaţi că aproape 10% dintre români nu pot să se bucure de capodoperele literaturii sau știați că există tineri care nu au vazut niciodată o hartă? Ajută-i să găsească locul României în Europa civilizată.”, transmit organizatorii campaniei „Toamna se numără rechizitele – Copiii mai aproape de şcoală”. Ce putem face ca pe viitor sa fim siguri că toţi copiii defavorizaţi din România vor merge la şcoală? Pentru că în curând se va auzi clopoţelul  ce anunţă noul an şcolar, Consiliul Judeţean al Elevilor consideră că un prim pas este de a oferi şanse egale tuturor elevilor prin donarea de rechizite copiilor din mediul rural.

Sub îndemnul „Hai să aducem copiii mai aproape de şcoală”, liderii elevilor din Olt încearcă  să susțină elevii cu situaţii financiare precare. Slătinenii sunt invitaţi să doneze cărţi, caiete, obiecte de papetărie mai noi sau mai vechi pentru a-i ajuta pe copiii din mediul rural, care în această toamnă nu vor avea ce să pună pe băncile şcolilor,  pentru a învăța în condiţii cât mai bune. În municipiul Slatina şi comunele învecinate există copii entuziasmaţi de gândul de a merge la şcoală şi dornici să înveţe, însă din cauza resurselor financiare reduse ale familiilor din care provin, rechizitele pe care le primesc nu sunt suficiente pentru desfăşurarea în condiţii normale a procesului de învăţământ. În cele mai multe cazuri, aceştia sunt marginalizaţi şi treptat abandonează şcoala, de aceea acest proiect urmăreşte ca toţi copiii să beneficieze de şanse egale.

Statisticile arată că în România, sărăcia severă afectează peste 95.000 de copii, ducând la creşterea abandonului şcolar. Această situaţie riscă să ia amploare dacă nu sunt luate măsuri cât mai curând. George Berghie, un slătinean respnsabil, s-a gândit că prin această campanie poate să ajute 100 de copii cu posibilităţi materiale scăzute din Municipiul Slatina şi comunele limitrofe. El a lansat această provocare reprezentanţilor Consiliului Judeţean al Elevilor, care au răspuns afirmativ şi astfel, începând cu 18 august au colectat rechizite la cele două puncte stabilite.

Campania se va încheia pe 15 septembrie, când organizatorii speră să reuşească să le ofere o bucurie copiilor dornici de a învăţa. Yvonne Preda, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, mărturiseşte că: „Ne-am dorit ca toţi elevii să pornească în noul an şcolar cu şanse egale; de aceea, am iniţiat campania „Toamna se numără rechizitele – Copiii mai aproape de şcoală” în cadrul căreia slătinenii dăruiesc rechizite în centrele de donare «Diagina», rechizite care vor fi împărţite mai departe elevilor din mediul rural al judeţului Olt”.

Noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, aşa că slătinenii sunt invitaţi să susţină acest proiect pentru a-i ajuta pe tinerii din judeţul Olt. Trebuie să investim în educaţie pentru a ne asigura un viitor mai bun. Temelia oricărei societăţii îşi găseşte rădăcinile în sistemul educaţional, de aceea iniţiativa acestor tineri este demnă de apreciat şi promovat. „Hai să aducem copiii mai aproape de şcoală!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.