Acasă Actualitate Tudor Gheorghe la Slatina. 50 de lei biletul

Tudor Gheorghe la Slatina. 50 de lei biletul

265

Duminică 21 septembrie 2014, la ora 18.00 prin grija Primăriei Slatina şi a primarului Minel Prina sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ din Slatina găzduieşte concertul maestrului Tudor Gheorghe intitulat „Lecţia“.

                 

„Lecţia”, denumire simbolică, este un spectacol unic, plin de iubire şi patriotism. Maestrul vine în întâmpinarea profesorilor, elevilor şi tuturor spectatorilor cu un nou concert pentru a le arăta cât de frumoasă este limba română. Spectacolul acoperă texte excepţionale, poezii deosebite şi mult umor, aducând în centrul atenţiei adevăratul folclor românesc.

Tudor Gheorghe spune: „Dicţionarul explicativ al limbii române dă cinci definiţii pentru cuvântul „lecţie”. Departe de a cădea în didacticism, spectacolul meu ”Lecţia” are câte ceva din toate cele cinci definiţii. De la pledoaria pentru păstrarea curăţeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestări literare prezentate cu umor, unele sub formula „ştiaţi că?”, de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste şi până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui să uităm: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul Lecţia.”

Biletele se vor pune pune în vânzare sâmbătă 6 septembrie 2014 începând cu orele 14,00 la casa de bilete a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina. Preţul unui bilet este de 50 (cincizeci) lei.

Articolul precedentPrimarii pesedişti din Olt şi-au luat lumea-n cap: trei la Ponta, una la Tăriceanu
Articolul următorPrimaria Slatina, mereu surprinzătoare. La început de şcoală, penare echipate de la Prina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here