Acasă Politic Klaus Iohannis, la Olt. Victoria de la prezidenţiale a ACL, anunţată la...

Klaus Iohannis, la Olt. Victoria de la prezidenţiale a ACL, anunţată la Slatina

168

Vineri, 29 august 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc întâlnirea Delegaţiei Permanente reunită a Alianţei Creştin Liberale, unde a fost prezentat şi candidatul la prezidenţiale, preşedintele PNL, Klaus Iohannis. Gazdele acestei întâlniri au fost preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu şi preşedintele PDL, Siminica Mirea. Pe aceeaşi scenă s-ai aflat şi Vasile Blaga, co.preşedinte al Alianţei Creştin Liberale, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Cezar Preda, Teodor Atanasiu, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, dar şi fostul prefect de Olt, Cătălin Rotea, primarul Osicăi de Sus, Ion Ciocan şi primarul comunei Crâmpoia, Ionel Mirea.

Sala arhiplină a Casei de Cultură a Sindicatelor Slatina, l-a primit pe Klaus Iohannis în aplauze şi urale.

Gigle Ştirbu a venit cu ideea unei alianţe
Deputatul Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a fost „maestrul de ceremonii”, cel care a deschis evenimentul şi i-a prezentat pe toţi cei invitaţi de pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Slatina. Acesta a prezentat echipa ACL ca: „o echipă extrem de solidă, o echipă formată numai din câştigători”. În luna ianuaria a anului curent, în acelaşi avion, cu Vasile Blaga s-a aflat şi Gigel Ştirbu. Aceştia au vorbit o oră, iar în discuţie, a fost adusă tema unificării celor două partide, propunere făcută de Gigel Ştirbu, cel care a povestit întâmplarea.
 
Siminica Mirea: „Vom avea preşedinte pe Klaus Iohannis şi premier pe Cătălin Predoiu”
Preşedintele PDL Olt, Siminica Mirea, co-preşedinte, la nivel judeţean, al ACL, a ţinut să le ureze „bun-venit!” liderilor centrali ai Alianţei Creştin Liberale, dar şi membrilor delegaţiei:
„Mă adresez cu emoţie dumnevoastră, pentru că astăzi este o zi memorabilă. Dacă mulţi spun că Oltul este un judeţ roşu, astăzi putem schimba acest lucru, putem să ne luăm înapoi judeţul, aşa cum am facut-o de multe ori după 1989. Anuntaţi-i pe toţi, că vremea PSD-ului a trecut, urmează vremea Alianţei Creştin Liberale!”.
 
Cătălin Rotea, analogie între Carol I şi Klaus Iohannis
Fostul prefect de Olt, cel mai tânăr din ţară în acest post, a făcut referire la un episod din istoria României. Acesta a relatat episodul de acum 150 de ani, când un grup de olteni grăniceri, au mers spre Bucureşti, pentru a se opune încoronării Regelui Carol I. Dar după câteva săptămâni, după ce au urmărit evoluţia ţării, aceştia au înţeles beneficiile conducerii lui Carol I. La Războiul pentru Idependenţă, oltenii au luptat sub directiva celui pe care nu îl voiau conducători. Tot Cătălin Rotea a mai spus că: „atunci când regele se consulta cu sfetnicii săi şi întreba: «oare dăbulenii mei ce-o zice despre asta?». Şi îmi exprim speranţa, că atunci când veţi lua decizii spre binele poporului, să vă întrebaţi: «Oare oltenii mei ce-or zice despre asta?»”.
 
Vasile Blaga: „Vom conduce 10 ani România!”
Preşedintele PDL şi co-preşedintele ACL, Vasile Blaga, care nu se află la prima vizită în Olt, este omul care se va coordona campania ACL pentru prezidenţiale. Acesta vede în Klaus Iohannis un preşedinte pentru România şi în Cătălin Predoiu un premier mai bun pentru România. Vasile Blaga a făcut o sinteză a guvernării Ponta, o guvernare din care au rezultat şi alte „creşteri”: „guşa şi burta lui Victor Ponta”.
 
Klaus Iohannis: „Oltenii mei, vreţi să câştigăm împreună alegerile?”
A fost întrebarea pe care candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, le-a adresat-o celor aflaţi în sală, care au răspus la unison „Da!”. Primarul Sibiului este pregătit să facă ceea ce a făcut în comunitatea sa şi pentru Româia: să o ridice!
„Dacă s-a putut în Sibiu, se poate în fiecare comună, în fiecare oraş”, a spus acesta.
Mesajul candidatului ACL la prezidenţiale a fost unul clar şi este o invitaţie la reconstrucţia României lăsată în paragină de administraţiile nepasatoare.
„Vreau să câştig preşedinţia României, împreună cu cea mai mare echipă şi cea mai bună echipă: cu dumneavoastră! Dumneavoastră sunteţi echipa mea!”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.