Acasă Politic Cronică parlamentară despre ai noştri… pe Facebook

Cronică parlamentară despre ai noştri… pe Facebook

371

Ce-ar fi Internetul fără Facebook şi Parlamentul fără parlamentari?

Cu toţii ştim ce putere are Internetul. Internetul te urcă, Internetul te coboară. Internetul te învaţă să găteşti, să baţi un cui în scândură sau să îţi faci nod la cravata. Internetul nu ne învaţă să iubim, să fim sufletişti sau să fim… oameni. În Internet suntetm doar pixeli şi date. Internetul conţine şi celebrul Facebook, acea reţea de socializare care a fost fondată de Mark Zuckerberg, acel tânăr rebel, care a renunţat la carte pentru a oferi unor structuri toate informaţiile despre utilizatorii platformei sale. Practic, Facebook-ul conţine cea mai mare bază de fotografii şi date personale din lume, obligatoriu făcute publice de utilizatorii reţelei de socializare. Ai Facebook? Existi! Nu ai? Nu exisţi! Se pare că este crezul multor oameni care s-au îndepărtat de ideea de socializare interumană pe viu. Şi politcienii gândesc la fel. Dacă postează ceva pe Facebook, zilnic sau de câteva ori pe zi, înseamnă că există, chiar dacă unii au persoane plătite să facă asta. Parlamentarii aleşi de locuitorii judeţului Olt par să-şi prezinte opiniile, preferinţele, mesajele şi imaginile pe celebra reţea de socializare. Nu toţi sunt atât de activi pe Facebook, dar sunt prezenţi la zile mari… cu urări şi tot tacâmul.

SENATORI

Senatul României este format din 176 senatori, dintre care, ai noştri, de la Olt: Darius Vâlcov, Mihai Niţă, Dan Şova şi Teiu Păunescu.

Darius Vâlcov – Colegiul 1

Darius Vâlcov. Tipul paginii: Politician. Senatorul a fost activ pe Facebook în vacanţa parlamentară, echipa sa postând link-uri care duc la articole din presa virtuală, dar şi urări la zile mari, cum ar fi Ziua Drapelului Naţional, prăznuirea Apostolilor Petru şi Pavel, prăznuirea Poorocului Ilie, Ziua Aviaţiei, Ziua Imnului Naţional şi altele. Dar şi o postare de suflet, una prin care aminteşte că pe 29 iunie a.c. s-au împlinit 10 ani de la depunerea jurământului ca primar al Slatinei: „Astăzi se împlinesc 10 ani de când am depus jurământul pentru primul mandat de primar al Slatinei. Am făcut tot ceea ce a depins de mine, că în această perioada, Slatina să se transforme în oraşul de care acum cu toţii suntem mândri! Va mulţumesc pentru susţinerea necondiţionată pe care mi-aţi acordat-o în aceşti 10 ani şi va promit că mă voi implică în continuare în realizarea tuturor proiectelor importante, pe care ni le dorim cu toţii, pentru oraşul nostru! Îmi doresc că acest oraş să fi devenit pentru fiecare dintre voi, ceea ce el înseamnă pentru mine: «Slatina, dragostea mea!».”

Mihai Niţă – Colegiul 2

Mihai Niţă rămâne un om discret la fel cum este şi în parlament. Pe Wall (perete) se găseşte o poză de familie: senatorul, nora acestuia şi nepoţica. O fotografie realizată în Grecia.

Teiu Păunescu – Colegiul 2

Senatorul şi-a luat concediu şi de la postările cu Dan Diaconescu de pe pagina sa. Dar este posibil ca postările cu fondatorul PP-DD-ului, Dan Diaconescu să reînceapă, deaorarece se apropie campania electorală.

Dan Şova – Colegiul 3

Fostul ministru al Transporturilor, actual purtător de cuvânt al prezidenţiabilului Ponta, Dan Şova este cel mai activ parlamentar al Oltului. Postează fără oprire. Senatul nici nu ştie cât de activ e Dan Şova pe Facebook.

DEPUTAŢI

Camera Deputaţilor este formată din 407 deputaţi, nouă dintre ei numai pentru noi. Emil Moţ, Daniel Bărbulescu, Florin Iordache, Virgil Delureanu, Gigel Ştirbu pe câte un colegiu, Dan Ciocan şi Dumitru Niculescu – pe acelaşi colegiu (nr. 5), Alexandru Stănescu şi Luminiţa Adam care împart Colegiul 7 sunt aleşii Oltului.

Emil Moţ – Colegiul 1

Deputatul nu a mai postat nimic de ceva vreme. Semn că Facebook-ul nu e mai important decât Camera Deputaţilor.

Daniel Bărbulescu – Colegiul 2

Pagina deputatului e plină de urări pentru ce care şi-au serbat onomasticile în această vară, dar şi cu postări din presa locală sau de pe site-ul personal.

Florin Iordache – Colegiul 3

Deputatul Florin Iordache a ales să posteze trimiteri către site-urile unor ziare, pe care se găsesc nişte editoriale, dar şi trimiteri la site-ul personal, unde a postat câteva articole proprii.

Virgil Delureanu – Colegiul 4

Pe „Peretele” paginii deputatului au postat alţii. Acesta poate a considerat că o vacanţă se petrece departe de lumea virtuală.

Dan Ciocan – Colegiul 5

Deputatul PSD, Dan Ciocan, a postat imagini de la lansarea candidaturii lui Victor Ponta, care a avut loc la Craiova, pe 29 iulie a.c. Dar şi o urare pentru sărbătoriţii zilei de 20 iulie.

Dumitru Niculescu – Colegiul 5

Deputatul a postat o „reclamă” la concursul pe care Dan Doaconescu îl susţile la România (O)TV, prin care le promite funcţii în aparatul de stat celor care aduc cât mai multe semnături.

Gigel Ştirbu – Colegiul 6

Pagina deputatului PNL este pustie, a fost creeată în anul 2011, dar abandonată între timp.

Alexandru Stănescu – Colegiul 7

Pe pagina deputatului se află postări ale altor persoane, printre care şi Dan Ciocan, colegul de partid şi de Cameră, care a distribuit postările sale cu pozele de la lansarea lui Ponta.

Luminiţa Adam – Colegiul 7

În această vară, Luminiţa Adam a pusrat ie şi batic autentic romînesc, dar s-a pozat şi cu mocăniţa. Pe lânga asta, deputatul fost şi la o nuntă, după cum arată fotografiile postate. Interesant e faptul că la poza de proful se găseşte o fotografie cu un mesaj şi cu sigla PP-DD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.