Acasă Cultură Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, la startul celei de-a XV-a...

Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, la startul celei de-a XV-a ediţii

221

Cea de-a XV – a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” de la Caracal îşi va deschide porţile în perioada 5-7 septembrie sub egida Consiliului Local şi a Primăriei Caracal, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal din localitate.

Maestru de necontestat al vieţii muzicale româneşti, compozitorul Radu Şerban, născut la Caracal, la 1 Decembrie 1927, a izbutit să îmbine armonios un talent viguros cu o ştiinţă componistică ieşită din comun. Nepăsătoare la trecerea timpului, tolerantă faţă de efemeridele hituri promovate în media românească preocupată, parcă, doar de audienţă, creaţia muzicală a marelui compozitor român Radu Şerban rămâne pentru totdeauna un reper în istoria muzicii uşoare româneşti, un veritabil exemplu pentru toţi cei care aspiră la împlinirea actului componistic şi interpretativ în acest domeniu extrem de sensibil – muzica uşoară românescă.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban”, deschis participării tinerilor între 15-26 de ani

Strada pe care a copilărit îi poartă numele, şi, astăzi, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Radu Şerban” a ajuns la a 15-a ediţie.

Festivalul – concurs de interpretare – este deschis participării tinerilor cu vârste cuprinse între 15-26 ani şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.Invitaţia noastră se adresează instituţiilor de cultură: Centre Judeţene de Cultură, Şcoli Populare de Arte şi Licee Vocaţionale care pregătesc tineri în domeniul interpretativ al muzicii uşoare.

Din juriul concursului de interpretare fac parte: Titus Andrei (redactor muzical) – preşedinte, Viorel Gavrilă (compozitor), Florin Şişu (redactor muzical), Alexandru Simu (compozitor) – membri.

Programul festivalului:
VINERI – 5 septembrie – Teatrul de Vară
Ora 11.00 – Preselecţia concurenţilor
Ora 19.30 – Concurs de interpretare
Recital Gheorghe Gheorghiu
                                            
SÂMBĂTĂ – 6 septembrie – Teatrul de Vară
Ora 19.30 – Concurs de interpretare
Recital Francesco Napoli
DUMINICĂ – 7 septembrie – Teatrul de Vară
Ora 19.30 – Festivitatea de premiere a concursului de interpretare
Gala laureaţilor; Recital Keo & Skizzo Skillz; Închiderea festivalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.