Acasă Actualitate 23 august vazut altfel – Klaus Johannis

23 august vazut altfel – Klaus Johannis

106

Pe 23 august 2014 au fost comemorate victimele comunismului si fascismului. Astfel, la 75 de ani de la încheierea odiosului pact Ribentropp-Molotov, preşedintele PNL Klaus Johannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, a adresat un mesaj prin care şi-a dorit ca toata lumea sa-şi amintească, cu piosenie, de victimele regimurilor totalitare, regimuri care au pus stapânire pe o mare parte din continentul nostru în secolul trecut. Cred cu tarie ca aducerea-aminte este calea de a fi împreuna, de a ne ruga si reflecta..
 
Acest capitol tragic din istoria noastra recenta – semnarea pactului Ribbentrop-Molotov la 23 august 1939 – a ramas o rana deschisa cu mult dupa ce ultimul cartus a fost tras. De la divizarea natiunii la tragediile umane nespuse, momentul 23 august ramâne o borna cinica în istoria secolului XX. Dispretul absolut la adresa legii, al statului de drept, al valorilor noastre comune europene, toate acestea au facut posibila existenta unor regimuri criminale care au secerat vietile a sute de mii de oameni nevinovati. Dincolo de cifre, de numerele reci, ramâne amintirea fiilor natiunii noastre care au pierit ca urmare a politicilor de exterminare initiate si coordonate de regimurile antonescian si comunist.
 
Viitorul democratic al natiunii române depinde de modul în care asumam un trecut tragic, dar si de felul în care demonstram zi de zi ca stim sa aparam libertatea, drepturile omului si valorile europene. Pentru a preveni nedreptatea, intoleran?a, abuzul de putere si ura nu este de ajuns sa protestam, ci trebuie sa actionam cu convingere si vigilenta. Aceasta este, cred, una dintre cele mai importante lectii ale secolului XX.
Fie ca amintirea victimelor să ramâna veşnica în inimile noastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.