Acasă Actualitate Presedintele Klaus Johannis ataca si câstiga! La Curtea Constitutionala

Presedintele Klaus Johannis ataca si câstiga! La Curtea Constitutionala

44

Curtea de Apel Bucuresti a admis solicitarea depusa în numele Partidului National Liberal de presedintele Klaus Iohannis, decizând sesizarea Curtii Constitutionale cu modificarile aduse legii alegerii presedintelui României introduse prin Ordonanta de Urgenta nr. 45/2014.

Ne exprimam speranta ca aceasta speta care vizeaza asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusa pe ordinea de zi a Curtii Constitutionale cât de curând posibil. Consideram ca, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar sa fie clarificat urgent daca legislatia în baza careia vor fi organizate alegerile prezidentiale respecta sau nu Constitutia.
Din punctul nostru de vedere, exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala. Introducerea posibilitatii de a vota într-o alta localitate pe liste suplimentare, în baza unei simple declaratii pe proprie raspundere nu face decât sa încurajeze turismul electoral, în conditiile în care este foarte greu de depistat votul multiplu.
La fel, simplificarea utilizarii urnei mobile si eliminarea prevederilor care fac posibila o usoara identificare a unor nereguli nu fac decât sa ridice banuieli.

În aceste conditii, facem un apel la institutiile statului de drept din România sa clarifice daca aceste suspiciuni sunt întemeiate sau nu si avem toata încrederea ca judecatorii constitutionali vor analiza cu responsabilitate aceasta situatie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.