Acasă Actualitate Cel mai iubit dintre olteni a plecat la Cer…

Cel mai iubit dintre olteni a plecat la Cer…

327

Arhimandritul Corneliu Miroslav, cel care vreme de câteva decenii a fost stareţul Mănăstirii Călui, judeţul Olt, a plecat, discret, spre Marea Întâlnire.
După 94 de ani lumeşti petrecuţi printre cei care vor să facă din păcat o virtute, iar din virtute un preţ al plăcerilor trecătoare, marele duhovnic de la Călui a închis ochii trupui său obosit. Decesul a avut loc marţi, 19 august 2014, iar înmormântarea două zile mai târziu, în incinta spaţiului pe care l-a slujit cu atâta aplecare.

De departe, cel mai bun dintre oltenii aflaţi în contemporaneitate cu el pe pământ, arhimandritul de la Călui poate fi considerat, aşa cum era văzut în timpul vieţii, un sfânt! Ceilalţi olteni, muritorii de rând, nu au avut timp, în pofida mătăniilor lungi pe care le bat, să se aplece spre trupul sfântului de la Călui, înainte de a coborî în pământul care l-a zămislit. Erai, probabil, ocupaţi cu strategiile de campanie, cu pregătitul cornuleţelor pentru Năstase, cel eliberat a doua oară, cât şi cu alte mărunţişuri dintre cele care obosesc trecerea lumească a celor ce, după ce se uită la funcţiile lor trecătoare, chiar se cred dumnezei pe pământ…

Articolul precedentPMP Olt a început campania pentru Elena Udrea. Preşedintele României
Articolul următorPresedintele Klaus Johannis ataca si câstiga! La Curtea Constitutionala

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here