Acasă Economic Compania de Apă Olt, susţinută de Consiliul Judeţean pentru a oferi servicii...

Compania de Apă Olt, susţinută de Consiliul Judeţean pentru a oferi servicii locuitorilor judeţului Olt

576

Compania de Apă Olt, o companie modernă, puternică, sustenabilă economic şi viabilă, asigurând servicii de înaltă calitate, fără a aduce vreun prejudiciu resurselor naturale limitate şi mediului înconjurator, şi-a ales mereu cei mai buni parteneri, pentru a asigura beneficiarilor servicii de calitate. Amintind de calitate, ne referim şi la obiectivele de calitate ale companiei, care sunt atent analizate periodic, pentru a se asigura că rămân adecvate pentru societate şi pentru a găsi noi căi de îmbunătăţire. Într-o şedinţă recentă a Consiliului Judeţean Olt, s-a hotărât ca primările din judeţ să aibă asigurată cofinanţarea pentru proiectele de introducere a serviciilor de apă şi canalizare.

Consiliul Judeţean, în spijinul CAO

Într-o şedinţă recentă  a forului judeţean, consilierii judeţeni au hotărât să asigure cofinanţare pentru primăriile care nu au în bugetul propriu o astfel de sumă. Banii se vor duce către documentaţiile tehnice. Consiliul Judeţean Olt a hotărât să asigure cofinanţarea primăriilor din judeţ pentru proiectele de apă şi canalizare, aprobând  alocarea sumei de 59.500 de euro, (aproximativ 261.508 lei), pentru mai multe primării din judeţ. Aceşti bani asigură cofinanţarea proiectului „Asistenţă Tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014-2020, implementat de Compania de Apă Olt. Această cofinanţarea este o a doua parte din Programul Operaţional Regional, proiect pe care îl pune în aplicare şi Compania de Apă Olt. Consiliul Judeţean Olt a decis că procesul ar fi durat mai mult dacă aşteptau hotărâri de la toate consiliile locale ale membrilor CAO, aşa că forul judeţean şi-a asumat atribuţia de a veni în sprijinul tuturor consiliilor locale, mai ales că unele localităţi nici nu au fondurile necesare asigurării unei cofinanţări. Forul judeţean vede oportun sprijinul pe care îl oferă localităţilor şi vine cu contribuţia pentru prima parte a proiectului, cea referitoare la asistenţa tehnică.

Este posibil ca în această toamnă să fie semnate contractele de execuţie din cadrul acestui proiect, judeţul Olt reuşind să atragă, prin CAO, aproximativ 130 milioane de euro pentru diverse proiecte de introducere a sistemelor de apă şi canalizare. În prezent, Consiliul Judeţean Olt se află la faza de licitare a asistenţei tehnice, iar după ce acest proces se va încheia, va fi demarată proiectarea. Imediat după proiectare se va trece la construcţia efectivă a sistemelor de apă şi canalizărilor în judeţul Olt. Drumul banilor începe cu zonele cu mai mulţi locuitori, ca mai apoi consiliul judeţean să lărgească aria şi să extindă programele de finanţare  (fie din fonduri europene, fie din cele guvernamentale) în întreg judeţul.

Aproape de 2016

Într-o ediţie a Ziarului de Olt, de la sfârşitul anului 2013, se făcea referire la proiectele pe termen mediu şi lung ale Companiei de Apă Olt. Iată că lucrurile nu stau pe loc şi CAO merge înainte cu ce a început, şi anume: aria de acoperire din judeţul Olt să fie cât mai mare. Până în 2016, când CAO şi-a propus ca judeţul Olt să beneficieze, în mare parte, de serviciile pe care le oferă, instituţia în cauză primeşte sprijin, atât din partea Consiliului Judeţean Olt, cât şi din partea Uniunii Europene, pentru a finaliza proiectele începute.

În continuare, vă prezentăm un fragment din articolul în care se pomeneşte de extinderea serviciilor în întreg judeţul până în anul 2016 şi de partenerii care ajută la îndeplinirea proiectelor propuse de Compania de Apă Olt:

„CAO are planuri mari cu judeţul Olt până în anul 2016, când va finaliza proiectul privind introducerea reţelelor de alimentare cu apă în Slatina, dar şi în mai multe localităţi din judeţ. Aceste lucrări vor fi finanţate nu numai din bani europeni, ci şi din fondurile proprii ale companiei. Slătinenii au fost primii care au beneficiat de programul «Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt», plus oraşele Scorniceşti, Drăgăneşti-Olt, Piatra-Olt şi Potcoava, urmând ca alte localităţi să beneficieze de acest proiect, în valoare de 300 de milioane de lei. Dar nu atât de multe câte ar vrea Compania de Apă Olt.

Compania de Apă Olt a finalizat cu brio proiectul din Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), care a contribuit la implementarea celei de-a treia Priorităţi de Dezvoltare Naţională a Planului Naţional de Dezvoltare 2007-2013 – «Protecţia şi Îmbunătăţirea Calităţii Mediului», ce s-a bazat pe strategia Uniunii Europene pentru dezvoltare durabilă şi pe cel de-al şaselea Program de Acţiune pentru Mediu al Uniunii Europene. Instituţia a beneficiat de asistenţă financiară, acordată prin POS Mediu pentru perioada 2007-2013. Finanţarea nerambursabilă a fost oferită pentru implementarea Proiectului «Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt», în baza unui contract de finanţare, încheiat în primăvara anului 2009, între Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Direţia Generală a Autorităţii de Management POS Mediu şi Compania de Apă Olt S.A.”

În curând, Compania de Apă Olt va semna un alt contract pe fonduri europene, prin care 12 comune din judeţul Olt vor beneficia de introducerea  reţelelor  de apă şi canalizare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.