Acasă Actualitate Mare sărbătoare în vatra lui Titi Peligrad. „Sărbătoarea secerişului”, de la Şerbăneşti,...

Mare sărbătoare în vatra lui Titi Peligrad. „Sărbătoarea secerişului”, de la Şerbăneşti, la a V-a ediţie

679

Ca în fiecare an, de sfântul Ilie, pe 20 iulie, are loc marea sărbătoare de la Şerbăneşti: „Sărbătoarea secerişului”, fondată de Titi Peligrad, primarul Şerbăneştiului, ajunsă, în acest an, la cea de-a V-a ediţie. Ediţia din acest an a debutat cu inaugurarea Căminului Cultural Şerbăneşti, proaspăt reabilitat. La eveniment au fost prezenţi oficialităţile locale şi judeţene

Un cămin cultural, gata înainte de termen

Comuna Şerbăneşti este viul exemplu al proiectelor care se finalizează înainte de termenul limită. Anul acesta: Căminul Cultural Şerbăneşti. La evenimentul de inagurare au fost prezente oficialităţi locale, printre care consilieri locali şi primarul Titi Peligrad, oficialităţi judeţene, cum ar fi: preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Sănescu, vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu, prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, inspectorul şcolar general, Felicia Man, deputaţii Florin Iordache şi Virgil Delureanu, senatorul Teiu Păunescu şi directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Florian Dumitrescu. Aceştia şi-au arătat bucuria faţă de un astfel de edificiu care arată şi este dotat ca la carte. În cadrul stabilimentului, se mai găseşte şi biblioteca ultramodernă „Dumitru Caracostea”.

O sărbătoare câmpenească pentru ţoţi serbăneştenii

„Sărbătoarea secerişului”, eveniment organizat sub egida Consiliului Judeţean, a Primăriei şi Consiliului Local Şerbăneşti şi a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a avut şi anul acesta o ediţie reuşită din toate punctele de vedere. Programul spectacolului a fost deschis de ansamblul local al comunei şi constinuat de nume mari ale foclorului românesc, printre care şi Steliana Sima, care a susţinut un frumos recital de muzică populară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.