Acasă Politic Slatina, capitala stângii din Oltenia. Toma a adus greii UNPR-ului la Olt

Slatina, capitala stângii din Oltenia. Toma a adus greii UNPR-ului la Olt

212
Vineri şi sâmbătă, la Slatina, a avut loc o întâlnire regională a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, la care a participat preşedintele partidului Gabriel Oprea. Invitaţii senatorului UNPR, Ion Toma, i-au răspuns, printre alţii, „prezent”, mulţi parlamentari ai partidului, oameni de marcă din zona stângii naţionale: Nicolae Onţanu, primarul Sectorului 2 din Capitală, Valeriu Steriu, deputat, fost de Olt, Eugen Nicolicea, preşedinte UNPR Mehedinţi, Luminiţa Adam, deputat UNPR de Olt, Mugur Mihăescu (alias Garcea), purtător de cuvânt al UNPR. În cele două zile de dezbateri, o precampanie pentru susţinerea lui Victor Ponta la prezidenţiale, s-a luat pulsul Olteniei, iar Gabriel Oprea s-a declarat, public, mulţumit de ce a găsit aici. La finalul dezbaterilor, a fost adoptată, semantă, însuşită de cei prezenţi: Rezoluţia de la Sltina.
Ion Toma, un om al Oltului şi cel care a crezul cel mai mult în puterea politică, economică şi socială a judeţului Olt a ţinut să-i mulţumească lui Gabrial Oprea, pentru tot sprijunul pe care acesta l-a adus prin UNPR frumoasei zone în care ne aflăm.
„Eveniment politic important, peste 25 de parlamentari, azi, la Olt, îi mulţumesc mult domnului Gabriel Oprea, pentru că a ajutat Oltenia. În Oltenia, UNPR este un partid votat, atâta timp cât este lângă cei mulţi”, a spus Ion Toma, preşedinte UNPR Olt.
Preşedintele UNPR, vice-premierul Gabrial Oprea, vede în judeţul Olt o echipă politică strâns unită şi puternică, ceea ce l-a determinat să rostească următoarele cuvinte: „Stânga de la Olt, are doi lideri: Toma şi Stănescu”.
În continuare, vă prezentăm textul integral al rezoluţiei semnată la Slatina:
 
Rezoluţie, privind soliditatea proiectului Alianţei de guvernare PSD – UNPR – PC şi privind susţinerea lui Victor Ponta în alegerile prezidenţiale
 
Organizaţiile UNPR din regiunea de SUD-VEST oltenia, reunite în data de 12 iulie 2014, la Slatina, în prezenţa conducerii centrale a partidului, a deputaţilor, senatorilor, a aleşilor locali, precum şi ai echipei ministeriale, coordonate de preşedintele şi prim-vicepriministrul Gabriel Oprea, au adoptat prezenta:
 
Rezoluţie
1. UNPR afirmă soliditatea proiectului naţional al Alianţei de guvernarea PSD- UNPR –PC. Ca reprezentant al interesului naţional şi ca factor esenţial pentru stabilitatea guvernării şi a României, UNPR militează pentru ducerea la îndeplinirea a programului de guvernare asumat în decembrie 2012 în faţa românilor. Prin deputaţii, senatorii, miniştrii şi aleşii săi locali, Uniunea se va manifesta ca partener loial în guvernarea locală şi naţională, preocupat fiind de dezvoltarea echilobrată a României.
 
2. UNPR susţine pe deplin candidatura la alegerile prezidenţiale a prim-ministrului Victor Ponta. UNPR este consecventă scopului strângerii celor un milion de semnături de susţinere, pentru candidatura lui Victor Ponta, ca dovadă a determinării membrilor şi simpatizanţilor săi de a propune României un preşedinte de centru-stânga.
 
3. UNPR este un partid solid, cu o indetitate solidă şi care se angajează să-i reprezinte pe toţi cei care trăiesc de pe urma muncii lor. UNPR va rămâne un partid de sine stătător, membru alături de PSD în Alinţa de Centru-Stânga.
 
4. UNPR afirmă susţinerea proiectelor de dezvoltare ale fiecărei comunităţi din regiunea Sud-Vest Oltenia. Prin echipa sa de miniştri, de parlamentari şi de aleşi locali, Uniunea doreşte să onoreze angajamentul pe care şi l-a luat în 2012 de a face traiul în această regiunea unul demn de o ţară europeană. Reţele de canalizare şi de alimentare cu apă, şcoli şi spitale renovate, o administraţie publică eficientă, o pilitică prietenoasă cu mediul de afaceri şi o infrastructură modernă, toate acestea sunt esenţiale pentru dezvoltarea economică şi socilală a Olteniei.
 
5. UNPR îşi asumă responsabilitatea ca, alături de partenerii săi, PSD şi PC, să obţină în regiunea Sud-Vest Oltenia, pentru candidatul Victor Ponta, cea mai bună performanţă electorală în scrutinul din noiembrie. Rezultatele obţinute în ultimele rânduri de alegeri arată potenţialul deosebit al partidelor de centru-stânga în Oltenia, efect al susţinerii de către români a măsurilor econimice şi sociaale, pe care aceste forţe politice le propun.
Ca un exemplu relevant, în Olt, în localităţile în care primarul provine de la UNPR, alinaţa PSD – UNPR – PC, a obţinut 66,6% din voturile valabil exprimate la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.
 
6. UNPR este şi se va manifesta în continuare drept un partid al interesului naţional. Înţelegem prim toate activităţile noastre să promovăm decenţa, competenţa şi binele public, respingând orice formă de corupţie, de incompetenţă şi de clientelism politic.
 
7. UNPR constată performanţa coaliţiei guvernamentale din care face parte şi consideră că măsurile econimice ce vor fi duse la îndeplinire în perioada următoare vor consolida o creştere econimică ce se va reflecta în buzunarul fiecărui român. Faptul că România a avut în 2013 cea mai mare creştere economică din UE, reflectă soliditatea viziunii economice a guvernării noastre. Reîntregirile de venituri şi de pensii, reducerea TVA la pâine, creşterea salariului minim, îmbunătăţirea spectaculoasă a absorbţiei fondurilor europene, neimpozitarea profitului reinvestit, respectul pentru medici, profesori, militari sau poliţişti, alături de reducerea precopnizată a CAS pentru angajator, arată că România se află pe un drum corect, în care beneficiile economice şi sociale se vor distribui echitabil.”
 
Rezoluţia a fost semnată de:
Preşedintele UNPR, prim-viceprim-ministru, Gabriel Oprea,
Secretar general UNPR, Neculai Onţanu,
Preşedinte UNPR Olt, senatorul Ion Toma,
Preşedinte UNPR Dolj, Gheorghe Bică,
Preşedinte UNPR Gorj, Gheorghe Cocina,
Preşedinte UNPR Vâlcea, deputatul Constantin Mazilu,
Preşedinte UNPR Mehedinţi, Alin Tiberiu Nicolicea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.