Acasă Politic Şoc! Ciugulea şi-a dat demisia! Se pregăteşte Belinski, de la UNPR

Şoc! Ciugulea şi-a dat demisia! Se pregăteşte Belinski, de la UNPR

190

După şase ani în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea şi-a anunţat demisia , luni, 7 iulie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută în Sala „Europa” a CJ Olt. Dar Ioan Ciugulea merge mai departe. 

Şase ani frumoşi…

Ioan Ciugulea se poate lăuda cu oactivitate bogata pe scena politică, pe cea de după ’89. Dar cei mai frumoşi ani, pe care şi acesta îi recunoaşte, sunt cei din postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, unde a făcut echipă bună cu preşedintele Paul Stănescu şi vicepreşedintele Marius Oprescu, dar şi cu consilierii judeţeni, faţă de care are numai cuvinte de bine. Ioan Ciugulea a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada 2008-2012, 2012-2014, al doilea mandat ne fiind terminat.

„Ştiţi că la ultima şedinţă noi, PNL-ul, am votat împotriva unor proiecte şi nu este corect ca eu, fiind vicepreşedinte al CJ, semnând şi avizând cam toate documentele, să votez ca şi consilier judeţean împotriva propriilor mele decizii. Eu nu pot să votez împotriva calităţii mele de vicepreşedinte. Azi îmi depun demisia şi până lunea viitoare voi preda tot ce am de predat. S-au făcut demersuri, n-am fost de acord cu ele, în care consilierii judeţeni PNL şi PDL au atacat hotărârea CJ privind alocarea de fonduri către primării. Eu consider că mi-am făcut datoria şi motivaţia acelui demers de a chema în judecată Consiliul Judeţean mi se pare o tâmpenie. Primarii puteau să facă acest lucru, că ei sunt lezaţi, sau orice consilier local, orice cetăţean al comunei respective. Noi, consilierii judeţeni, am votat politic împotriva acelei hotărâri şi de-aia nu am semnat. Ţinând cont că joi se reuneşte Consiliul Judeţean, am zis că este mai bine să-mi dau demisia acum, pentru a evita discuţii legate de votul meu ca şi membru al Partidului Naţional Liberal. Începând de astăzi îmi depun demisia şi am cerut o săptămână pentru a-mi preda ce am de predat. Ca la americani, îmi iau cutiuţa, îmi strâng lucrurile din birou şi plec din Consiliul Judeţean”, a declarat Ioan Ciugulea

ANI nu l-a deranjat

Ioan Ciugulea a prezentat un document al Agenţiei Naţionale de Integritate, în document se precizează faptul că vicepreşedintele demisionar al CJ nu figurează ca având conflicte de interese sau încălcări ale legii integrităţii:

„Eu nu am niciun dosar penal pe această temă. După mai bine bine de doi ani de evaluare cei de la ANI au conchis că nu există elemente care să indice încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese”.

De partea lui Tăriceanu

Ciugulea şi-a exprimat public opţiunea politică: acesta va activa în recent infiinţata Asociaţie „Idei Libere”, înfiinţată de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

„La ora actuală, nu există libertate de opinie în PNL, nu mai există unitate, prietenie şi toate celelalte. De astăzi, mă voi afilia Asociaţiei «Idei Libere». Cred în faptul că vor mai exista liberali în România, adevăraţi. Eu zic că măcar oamenii care mă sună şi care vor să fie lângă mine, vor veni lângă mine. Să nu credeţi că mă duc să iau primari. Ştiţi că deja sunt şase sau şapte primari care au declarat clar că nu mai au treabă cu PNL-ul. Mă voi afilia Asociaţiei, care a fost lansată înainte de discuţia cu Partidul Liberal Reformator. Asociaţia este una, partidul care va avea un congres la sfârşitul lunii este altceva. Voi activa ca reprezentant judeţean în Asociaţia «Idei Libere», înfiinţată de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Ioan Ciugulea.

De la stat la privat

Liberalul Ciugulea a dat foarte puţine detalii despre ce va face în viitor şi mai ales ce loc d muncă va avea. Acesta a oferit câteva informaţii care nu dezvăluie prea multe lucruri. Ciugulea a spus doar următoarele: „Am depus CV-ul la o firmă cu capital privat, numele nu are importanţă”.

Zvonuri…

Un nume vehiculat pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, este Pavel Belinschi, de la UNPR. Acesta, se pare, este dorit şi va fi ales de consilierii judeţeni drept vicepreşedinte interimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.