Acasă Politic Mişcarea Populară face opoziţie. Marian Vasile, preşedintele de la Olt, cere demisia...

Mişcarea Populară face opoziţie. Marian Vasile, preşedintele de la Olt, cere demisia cui se simte!

91

Cel mai controversat eveniment postelectoral, la nivelul judeţului Olt, ţine de modul cum autorităţile judeţene, respectiv Consiliul Judeţean Olt au înţeles să împartă sume defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată (TVA), către unităţile administrative, în vederea echilibrării bugetelor locale. Pe seama actului normativ emis de consiliul judeţean, săptămâna trecută, cât şi actualizarea agendei PMP Olt, preşedintele organizaţiei judeţene, Marian Vasile, alături de prim-vicepreşedintele Marin Bobeş, au avut luni, 16 iunie 2014, poziţii şi atitudini publice.

PMP are preşedinte legitim ales şi candidat la preşedinţie
Marian Vasile, şeful delegaţiei oltene care a participat la alegerile interne din cadrul PMP, atunci când a fost aleasă, statutar conducerea partidului, ţine să precizeze că prin desemnarea Elenei Udrea preşedinte, PMP este în faţa unui nou început. mai mult, în aceeaşi notă, prezentarea lui Cristian Diaconescu drept prezidenţiabilul PMP e un semn că dreapta va avea un reprezentant puternic în turul al doilea.
argumentele prin care liderul PMP susţine această ipoteză ţin de vocaţia românului de a vota, în turul al doilea, cu dreapta, cu puterea de mobilizare a electoratului urban, şi nu numai. chiar scorul scos de PSD la europarlamentare este unul care arată că la toamnă adversarii stângii pot reuşi să echilibreze scena politică românească, una pe care vor să joace numai pesediştii şi ai lor.
Retoric faţă de traseismul electoral, practicat cu succes la scrutinul din 25 mai, Marian Vasile se întreabă de unde vor mai găsi votanţi prin care să completeze scorul obţinut, în condiţiile în care mobilizarea a fost maximă pe partea stângă…

„Judeţul Olt nu are două categorii de cetăţeni! Unii de mâna întâi, alţii de mâna a doua”
Dacă până acum Marian Vasile, preşedintele PMP a dovedit decenţă în limbajul folosit în spaţiul public, de data aceasta, cel în cauză şi-a lăsat acasă, la Studina, cântarul vorbelor potrivite. Asta după o lungă perioadă de vreme în care multe din temele de dosar ale fruntaşilor stângii oltene au fost, cu francheţe, evitate de preşedintele Mişcării Populare Olt: „Este inuman, josnic, modul cum s-au împărţit banii din rectificarea bugetară la Consiliul Judeţean Olt…”
În opinia acestuia, este o umilinţă nedreaptă la care sunt supuşi locuitorii din Studina, Crâmpoia şi celelalte localităţi unde fondurile au venit, ca-ntr-o coincidenţă, în funcţie de cât de triumfaliste au fost rezultatele obţinute de PSD la europarlamentare. Într-un apel necesar, Marian Vasile vrea pe acest subiect un punct de vedere enunţat şi de parlamentarii puterii. cei care acceptă această nedreptate pe care toată lumea o vede, dar nu o poate contracara. Îngrijorare în raport cu speţa dată este şi în ceea ce priveşte perspectiva prezidenţialelor din toamna acestui an. Atunci când şi cei care au ieşit din front au ocazia să ia aminte. în caz contrar, zero lei şi zero bani…
Lucrurile par a merge într-o direcţie deloc bună: „În PSD există o gaşcă ce emană ură…”. O replică spusă la necaz, dar, din păcate, sustenabilă.
Altfel, Marian Vasile mai spune că în Olt sunt primării care nu au bani de salarii şi nici perspective îmbucurătoare. Mai există totuşi, şi la o altă scară, o replică pe aceeaşi lungime de undă. Una care ţine de ocolul făcut de guvernanţi, atunci când pe tapet sunt problemele Oltului, cele ale infrastructurii, evident: „Domnul Paul Stănescu are o relaţie proastă cu ai lui, de la centru… Nu se alocă bani pentru investiţii în judeţul Olt”.

Şi dacă Bobeş are dreptate?
Cunoscător al fenomenului social-democrat, un politician cu experienţă, Marin Bobeş are o poziţie apare faţă de relaţia dintre Victor Ponta şi PSD: „În momentul în care Ponta a anunţat că va candida, cariera lui politică va fi terminată”.
Aici, săgeţile sunt îndreptate de actualul prim-vicepreşedinte PMP Olt spre luptele interne pentru putere din cadrul principalului partid de guvernământ. Altfel, pe agenda opoziţiei de la Olt, acţiunile celor de la PMP sunt o certitudine. Asta poate şi pentru că alţii au alte preocupări: fuziuni, alianţe, căutări de sine pentru a vedea dacă sunt la putere sau în opoziţie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.