Acasă Actualitate Tinerii cu situaţii precare, ajutaţi în cadrul „Balului Primăverii”, organizat de Consiliul...

Tinerii cu situaţii precare, ajutaţi în cadrul „Balului Primăverii”, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor

94

„Balul Primăverii”, un proiect de suflet al Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, a avut loc săptămâna trecută reuşind să sensibilizeze oameni importanţi din Slatina care au donat sume importante de bani pentru a-i ajuta pe tineri cu situaţii materiale precare, dar au rezultate școlare sau extra-şcolare foarte bune.

Speranţă şi solidaritate sunt cuvintele ce ar putea descrie Consiliul Judeţean al Elevilor şi chiar întreg spiritul tânăr oltean. Speranţă pentru un viitor mai bun, pentru schimbare şi îmbunătăţirea situaţiei actuale, iar solidaritate pentru ei însăşi, pentru cei ce nu au poate aceleaşi şanse şi oportunităţi, pentru societatea de astăzi. Efortul lor din zilele noastre cu siguranţă va avea ecou în ceea ce vom vedea mâine. Andreea Prina, organizator al evenimentului mărturiseşte că: „Balul Primăverii a fost o ocazie potrivită de a le demonstra copiilor cu rezultate deosebite, dar resurse financiare sau materiale reduse, că nu sunt singuri şi mereu există speranţă, că nimic nu este la întâmplare şi că totul se întâmplă cu un scop. Sper că am reuşit să ne îndeplinim scopul de a aduce zâmbete pe chipurile beneficiarilor burselor”.

Este admirabilă dorinţa lor de a ajuta şi ambiţia, reuşind printr-un proiectul „Balul Primăverii” să strângă suma de 8.000 de lei pentru a-i sprijini pe tinerii cu rezultate excepţionale, dar defavorizaţi de mediul din care provin. În cadrul spectacolului oferit, atmosfera a fost întreţinută de tinerii talentaţi de la liceele din Olt precum Adrian Boboc, Alina Statie, Laura Dragoi, dar şi dansatorii clubului MGV.
Organizat cu sprijinul Primăriei Slatina şi a Inspectoraul Judeţean Olt, elevii coordonatori se pot mândri că toată munca lor va reuşi să aduca zâmbetul unor elevi ce se străduiesc să înveţe din greu, iar rezultatele lor nu încetează să apară. Reprezentanţii elevilor şi invitaţii acestora au înteles cât de difil le este acestor elevi şi de aceea au încercat prin donarea unor sume importante de bani să contribuie la succesul lor, de care cu toţii de mândrim.

Proiectul nu se va opri aici, aşa cum promite şi Claudia Predoană, avocat în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor Olt: „Pentru mine acest proiect a reprezentat un ideal atins. Mereu mi-am dorit să organizez o asemenea activitate, iar anul acesta, datorită experienţei pe care am acumulat-o, dar şi sprijinului de care am avut parte din partea colegiilor mei din CJE şi din partea Andreei Prina, partenera mea de proiect, acţiunea a fost un success. Am avut alături mulţi oameni care au ştiut să facă dintr-un gest nobil un motiv de bucurie şi apreciere. Nu ne vom opri la această a 2-a ediţie şi promitem un eveniment de o mai mare amploare anul viitor”.

Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.