Acasă Actualitate Expo-Flora, la a XX-a ediţie. Esplanada Slatina, gazdă pentru prima dată...

Expo-Flora, la a XX-a ediţie. Esplanada Slatina, gazdă pentru prima dată a produselor florale şi de artizanat

331

Printre multe parfumuri emanate de petale şi multe chinezisme…

În week-end-ul 16-18 mai a.c., pe Esplanada din centrul Slatinei, producătorii de flori şi artizanii au fost prezenţi pentru a douăzecea oară la Expo-Flora. Ediţia aniversară vine cu o premieră: este pentru prima dată când expoziţia cu vânzare este organizată pe Esplanadă, locul dintre Casa de Cultură a Sindicatelor şi fostul magazin „Oltul”, unde s-a organizat ultima dată, în anul 2006. Atunci, zona era plină verdeaţă, iar peronajul principal era un păun din flori. Anul acesta, administraţia locală a vrut să testeze reacţia slătinenilor, care erau nemulţumiţi de faptul că bulevardul Alexandru Ioan Cuza era blocat şi circulaţia foarte îngreunată pe zonele de ocolire.

Încă de cum s-au ivit zorii zilei de vineri, 16 mai a.c., comercianţii şi-au instalat standurile, frumos aranjate. Şi potenţialii cumpărători şi-au făcut apariţia în noul decor al Expo-Flora. Pentru a se deschide aşa cum trebuie acest eveniment, prezente au fost şi oficialităţile locale, în frunte cu primarul Minel Prina, care a făcut un tur al standurilor şi a stat de vorbă cu comercianţii şi slătinenii.

Iubitorii de flori s-au arătat bucuroşi de curcubeul florilor prezente la această expoziţie. Zeci de soiuri de flori sau seminţe pentru flori sau legume au aşteptat să fie cumpărate de pasionaţi. Pe de altă parte, artizanii au venit, ca în fiecare an, cam cu aceleaşi produse, iar reprezentanţii unor mănăstiri/firme în domeniul produselor bisericeşti au venit cu nişte tablouri de aproape un metru înalţime cu monahul Arsenie Boca. La această ediţie au fost prezenţe aproximativ 60 de firme, majoritatea din domeniul floral. Pe lângă aceştia au venit şi foarte mulţi comercianţi şi confecţionari de produse artizanale, articole ceramice, pitici de grădină, unelte şi materiale pentru grădinărit, jucării, dulciuri şi alte produse de panificaţie.

Ediţia 20 a Expo-Flora a fost asaltată de slătinenii care au plecat acasă cu multe flori şi suveniruri.

 

Un alt week-end special

Slătinenii şi nu numai sunt invitaţi în perioada 23-25 mai să participe la Festivalul Berii. Acest eveniment va fi organizat pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Primăria Slatina a încheiat un contract cu reprezentanţii unei mărci cunoscute de bere. Participanţii sunt aşteptaţi la mici, bere, muzică şi voie bună, în ajunul alegerilor europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.