Acasă Învățământ „Europarlamentarul de Slatina”, proba preferată din „Olimpiada Liceelor”

„Europarlamentarul de Slatina”, proba preferată din „Olimpiada Liceelor”

208

Olimpiada Liceelor se apropie cu paşi repezi de sfârşit şi în curând vom află care este cel mai bun liceu din Slatina. Această ediţie a demonstrat încă o dată nivelul înalt de calitate a sistemului educaţional slătinean, reuşind să promoveze spiritul competiţional şi să angreneze în acest joc foarte mulţi tineri bine pregătiţi.

Fiind o competiţie complexă, reunind atât probe teoretice, cât şi probe sportive sau artistice, Olimpiada Liceelor este o adevărată provocare pentru elevi şi dascălii acestora. Se conturează o adevărată lupta între licee, bazată însă pe fairplay şi prietenie indiferent că vorbim de galerii, echipele de voluntariat sau majorete.

Surpriză acestei ediţii este nouă proba introdusă, Europarlamentarul de Slatina, pentru care elevii participanţi au desfăşurat o campanie de promovare, chiar au prezentat o platforma electorală şi au avut şi un test de cultură generală cu privire la Uniunea Europeană la sfârşitul săptămânii trecute. În dată de 22 mai, vineri, cetăţenii din Slatina ce au împlinit vârstă de 14 ani sunt invitaţi să îşi susţină candidatul favoriţi prin votarea acestui începând cu ora 10:00, urnă de vot fiind închisă la ora 19:00.

Miercuri, începând cu ora 12:00 la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, va fi organizată o dezbatere cu tema Cetăţeni români, cetăţeni europeni în care vor fi invitaţi principalii factori ce influenţează direct dezvoltarea comunităţii. Este important să cunoaştem probleme cu care ne confruntăm, pentru că următorii paşi spre rezolvarea acestora să fie făcuţi. Dacă ştiu românii să se folosească de beneficiile aduse de către Uniunea Europeană sau nu, cât de informaţi sunt cetăţenii, dar şi alte întrebări vor fi punctele de plecare ale dezbaterii de miercuri. Sper, fiind unul dintre cei 9 candidaţi la Europarlamentarul de Slatina, că această întâlnire pe lângă a pune sub semnul întrebării anumite subiecte, să ofere poate chiar şi nişte soluţii sau idei.

După a două săptămâna plină de emoţii şi cu numeroase probe, Colegiul Naţional Ion Minulescu se situateaza pe primul loc cu 121 puncte, fiind urmat de Colegiul Naţional „Radu Greceanu” cu 109 puncte, iar pe locul III Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” cu 80 puncte. Celelalte licee sunt clasate astfel: Locul IV – Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” cu 38 puncte, Locul V – Liceul cu Program Sportiv cu 36 puncte, Locul VI cu Colegiul Tehnic „Alexe Marin” cu 26 puncte, Locul VII – Colegiul Naţional Agricol „Carol I” cu 14 puncte, Locul VIII – Colegiul Tehnic Metalurgic cu 10 puncte şi Locul IX – Colegiul Tehnic „Ion Mincu” cu 6 puncte.

Sâmbătă, 24 mai, se va află rezultatul final, tot atunci vor avea loc probele miss, mister, interpretare muzicală, dans, urmând a fi realizată gala de premiere începând cu ora 20.30 pe Esplanada.

Andreea-Maria Dicu – Colegiul „Radu Greceanu” – Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.