Acasă Politic Bilanţ PMP Olt după alegerile europarlamentare

Bilanţ PMP Olt după alegerile europarlamentare

57

După alegeri, fiecare partid îşi prezintă bilanţul voturilor pe care le-au primit sau pe care le-au pierdut. Partidul Mişcarea Populară Olt, condus de Marian Vasile, se numără printre partidele care au cu se lăuda. Cu această ocazie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, 2 iunie a.c., la sediul judeţean al PMP, preşedintele organizaţiei judeţene Olt a partidului, Marian Vasile şi vicepreşedintele PMP Olt, Marin Bobeş, au făcut public bilanţul alegerilor europarlamentare, pe care le-au câştigat cu un procentaj peste aşteptări. Mulţumiţi de scorul bun
Mulţumiţi din plin sunt popularii olteni, după scorul pe care l-au obţinut atât pe judeţ, peste 30%, cât şi pe Slatina, care a fost de 9%. Marian Vasile a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au împlicat în această campanie, cât şi alegătorilor olteni, care au dat şansă celui mai nou partid de dreapta de la Olt şi din România.

„Este prima noastră ieşire în public după primul teste pe care l-a dat Partidul MişcareaPopulară. Am avut o prezenţă la vot extraordinară de 47%, am avut şi foarte mulţi turişti, care au considerat că în ziua votului sunt foarte multe localităţi din judeţul Olt că trebuie vizitate, şi culmea, majotitatea fiind din judeţul Olt, care mai trecuseră prin acele localităţi. Pentru partidul nostru a fost primul test şi vreau să îi felicit pe toţi cei care au participat în această bătălie alături de mine. Rezultatul PMP este unul foarte bun, luând în calcul că este un partid care are o identitate de vreo 4 luni de zile, că suntem peste partide care sunt formate cu mult înaintea partidului nostru. Suntem peste PP-DD, care la alegerile trecute, au obţinut între 15 şi 16 procente, care are trei parlamentari, iar noi i-am îndemnat pe alegători să voteze idei şi percepte de dreapta. La alegerile prezidenţiale vor avea candidatul propriu şi urmează să vedem cine va intra în turul doi, iar indiferent cine va fi în turul doi, PMP va susţine candidatul dreptei. Sunt convins că la alegerile prezidenţiale Partidul Mişcarea Populară la Olt va avea un rezultat mult mai bun decât a avut acum”, a spus preşedintele PMP Olt, Marian Vasile.

Referitor la targetul pe care l-au avut popularii de la Olt de îndeplinit, aceştia sperau la 3.000 de voturi şi au obţinut aproximativ 1.595 de voturi pe Slatina. Înainte de alegeri, îşi propuseseră un număr de 9.000 de voturi, 3.000 pe Slatina şi 6.000 din restul judeţului, la Slatina fiind obţinute jumătate din numărul de voturi planificate şi pe judeţ au obţinut până la 8.000 de voturi.

„Noi am avut un target de minim 3.000 de voturi, am obţinut undeva la 1.595 de voturi pe Slatina şi asta pentru simplul fapt că din Slatina s-au luat foarte mulţi cetăţeni de către partidul stat, PSD, şi acei cetăţeni au mers şi au votat în alte localităţi iar prezenţa la vot pe Slatina a fost extraordinar de scăzută, 23 la sută. Ne-am propus înainte de alegeri să luăm un număr de 9.000 de voturi, 3.000 pe Slatina şi 6.000 din restul judeţului.(…)Am obţinut undeva la jumătate de voturi din cele pe care ni le-am propus pe organizaţia Slatina iar restul până la 8.000 cât am luat în total le-am strâns din judeţ. Practic targetul de judeţ ni l-am îndeplinit”, a declarat Marian Vasile.

Congres pentru alegerea conducerii PMP
Pe 7 iunie a.c. popularii îşi organizează primul Congres unde se vor alege preşedintele, vicepreşedinții, secretarul general şi cei doi secretari generali-adjuncţi şi va fi prezentată structura Consiliului Executiv Naţional, cum se va numi această structură care va conduce Partidul Mişcarea Populară din care vor face parte 24 de membri, inclusiv preşedintele partidului. Într-o şedinţă recentă la centru s-a decis ca la Congresul PMP să participe în jur de 1.000 de delegaţi. Oltul şi-a desemnat un număr de 14 delegaţi, care vor reprezenta partidul la Congresul Naţional al Partidului Mişcarea Populară.

„S-a stabilit ca pe 7 iunie să avem primul congres al Prtidului Mişcarea Populară, unde vor avea loc alegeri pentru  Consiliul Executiv Naţional, urmând ca după această dată să avem o conducere legitimă a partidului, o conducere aleasă de toate organizaţiile din ţară. Din judeţul Olt s-a stabilit o formulă pentru delegaţie, cel mai probabil vor fi 14 reprezentanţi ai PMP Olt, delegaţi la congres”, a mai spus Marian Vasile.

Marin Bobeş nu mai vrea un judeţ roşu
Vicepreşedintele PMP Olt, Marin Bobeş a ţinut să prezinte mai multe exemple de fraude care s-au consumat la alegerile europarlamentare din 25 mai a.c, în judeţul Olt. Acesta a mai precizat că de vină se face moralitatea prost aplicată sau înţeleasă de unii sau alţii, dar dacă majoritatea a decis, lucrurile trebuie luate ca atare.

„Pentru un partid înfinţat de câteva luni de zile, procentul obţinut eu îl consider foarte bun. Vreau să le mulţumesc tuturor cetăţenilor acestui judeţ pentru că ne-au acordat. Cu fraudele electorale nu avem ce să facem, suntem într-un judeţ roşu, iar dacă jumătate plus unu din cetăţeni au decis că trebuie să fim judeţ roşi nu avm ce face”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.