Acasă Politic 58,07% nu este 70%…

58,07% nu este 70%…

81

Pesediştii olteni au câştigat alegerile europarlamentare într-o manieră specifică şi cu un scor categoric. Victoria e clară, iar armata şi-a făcut treaba. Dincolo de asta, dacă punem în calcul şi cea mai mare prezenţă la vot înregistrată la nivel naţional, din afară povestea sună bine. Însă, aceste 58,07%, deşi un rezultat foarte bun, nu e chiar unul conform aşteptărilor, unul care să aşeze coroniţa de câştigător pe capul social-democraţilor olteni. Dacă vorbim exclusiv la procentul asumat în interiorul partidului, acolo unde nişte trubaduri triumfalişti vorbeau chiar de un scor de 75%. Şi asta fără ca cei în cauză să fie sub influenţa unor substanţe interzise sau a alcoolului etilic. Mult mai prudenţi faţă de 2009, n-au mai dansat hora bucuriei în faţa sediului, ca atunci când seara Geoană le spusese povestea aia cu „Mihaela, dragostea mea”…

Turismul social-democrat a demolat cetăţi liberale

S-o spunem p’aia dreaptă: e perversitate la maxim! Carevasăzică, comitetul electoral al PSD Olt, dându-şi seama că nu are vreo şansă să învingă primarii liberali, acasă la ei, a apelat la măsuri specifice. Astfel, în Balş, Curtişoara, Scorniceşti şi prin alte puncte de pe hartă, în ziua votului au mers la urne oameni care au dorit să vadă muzee, bulevarde pietonale, edificii arhitecturale, cât şi alte monumente ale naturii, cum ar fi lanuri de porumb, de grâu, de floarea-soarelui, dar şi multe alte curiozităţi specifice aşezărilor urban-rurale, cum ar fi balega de pe asfalt, praful de pe uliţă, fântânile cu nitriţi, puţurile cu nitraţi. În consecinţă, în localităţile respective victoria a fost a raţiunii, a acelora care votează PSD pentru că acest partid face pentru olteni, de la nivel central, tot ce are poporul nevoie: lucruri mari şi lucruri mici.

În sfârşit: FC Olt a câştigat în play-off

În preziua alegerilor europarlamentare, la Reşiţa, avându-i adversari pe cei de la Metalul, din localitate, în play-off, cei de la FC Olt au învins cu 1-0. Scorul a fost stabilit în prelungirile partidei, în minutul 93, la capătul unei partide echilibrate, care arată că atunci când jucătorii transpiră pe teren, trag la poartă chiar şi atunci când nu au mingea, rezultatele nu întârzie să apară. Până la urmă, data viitoare, când va mai exista vreun play-off, dacă vor exista obiective măreţe, pot să apară şi rezultate pe măsură… Chiar şi aşa, în clasamentul celor şase care s-au înscris în cursa pentru promovare, ai noştri de la Slatina au ocrotit şi garantat locul şase, din şase.

La Olimpiada Liceelor a câştigat „Minulescu”. Iar…

Ineditul concurs, cunoscut slătinenilor drept „Olimpiada Liceelor”, după o adaptare a „Paradei Liceelor”, a fost câştigat anul acesta, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, de cei de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina. Victoria, privită în ansamblu, e corectă. Însă, atunci când vine vorba de detalii, sunt câteva lucruri care scapă. De exemplu, la proba de cultură generală, dificultatea întrebărilor a fost cu mult peste medie, pe alocuri de nivel academic, iar răspunsurile corecte, suspect de corecte, au venit dinspre Minulescu şi Titulescu, încât e greu de crezut că cineva nu a decuplat mecanismul intereselor de grup de la răspunsurile afişate de cei care au câştigat o competiţie care s-a suprapus cu alegerile europarlamentare.

Secretarul de la Gura Padinii a fost găsit mort. În Dunăre

Dispariţia misterioasă a secretarului comunei Gura Padinii s-a rezolvat de la sine. Cadavrul acestuia a ieşit la suprafaţă din apele Dunării în zona malului din preajma portului Corabia, acolo unde a fost adus de apă. Chit că se va face o necropsie, sinuciderea nu este pusă la îndoială de nimeni. Omul avea probleme mari, legate de nişte credite luate în condiţii presupus a fi nelegale, iar împotriva sa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici demarase o cercetare administrativă ce avea un final deloc convenabil celui în cauză. Presat de cele lumeşti, omul a renunţat să mai lupte, iar gestul tragic i s-a părut acestuia o soluţie facilă. Ultima pe care a ales-o pe această lume.

Într-un judeţ triumfalist, scorul de la Slatina e…

…aproape acceptabil. Pentru că, 43,79% în dreptul stângii slătinene, chiar dacă poziţionează PSD Slatina pe primul loc, e un scor care, odată pus în ansamblul judeţului e sub pragul mediei înregistrate. În capitala Oltului e un senator, e un deputat de la PSD, e un preşedinte de organizaţie cu înaltă funcţie administrativă, e toată funcţionărimea birocratică a partidului, plus primarul municipiului lângă care se aşază şi majoritatea din consiliul local. Chiar dacă există o scuză dată de turismul electoral, cel care a depopulat Slatina în favoarea localităţilor cu liberali, tot e de pus pe gânduri. Pentru că, aici, de nicăieri, PMP-ul lui Marian Vasile a scos un scor bun, PDL-ul refuză să moară, iar liberalii şi-au făcut cât de cât norma. La toamnă, la prezidenţiale, ăia micii pot avea tendinţe de creştere, în timp ce marele PSD, mai greu de crezut că va fi pe val.

Până şi Costin Vâlceleanu l-a trădat pe Vasile Popa…

La Olt, în acte, PRM-ul are un primar: pe Vâlceleanu de la Perieţi. Băiat tânăr, care a învăţat mersul în picioare în lumea politică, de la preşedintele PRM Olt, Vasile Popa. Cel care l-a susţinut pentru a fi candidat şi ulterior primar. Când o dată a avut şi şeful său nevoie de serviciile sale, de o mobilizare la vot în favoarea partidului din partea căruia este ales, primarul a cotit-o pe uliţă, dându-se cu ruşii, cu ăia roşii. Pe undeva, gestul său are o explicaţie ce ţine de alocaţiile bugetare de la Consiliul Judeţean pentru comună, dar, până la urmă, şi traseistele de pe centură, femei rezonabile, au şi ele o explicaţie pentru ceea ce practică, în vederea obţinerii unui venit corespunzător pentru ele şi proxeneţii din dotare. În speţa de faţă, între Vâlceleanu, PSD pe de o parte, cât şi traseista cu omul de încredere, poate nu este nici o legătură…

Cui foloseşte un volan pe dreapta?

În preziua votului pentru europarlamentare, în Vişina Nouă a avut loc un accident feroviar datorat neatenţiei unui puşti care s-a asigurat de orice altceva, dar nu de tren. Maşina a fost târâtă vreo 50 de metri, iar în urma impactului conducătorul auto, aflat singur în autoturism a fost lovit uşor şi doar atât. Skoda Superb, o maşină la modă în zilele noastre, a fost făcută praf, iar trenul nu a necesitat pe loc intervenţii din partea mecanicilor. Dincolo de asta, şansa neatentului a constat în faptul că volanul maşinii a fost pe dreapta, iar impactul a venit din lateral stânga. Altfel, lucrurile ar fi fost mult mai tragice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.