Acasă Politic Cătălin Rotea, buletin informativ al unui eurocandidat

Cătălin Rotea, buletin informativ al unui eurocandidat

261

Unul dintre oltenii care candidează la alegerile europarlamentare din 25 mai este fostul prefect al judeţului Olt, Cătălin Rotea, validat şi susţinut de Partidul Naţional Liberal. Agenda ultimelor evenimente a fost făcută publică luni, 12 mai 2014, de către cel în cauză…

Acuze împotriva vandalizării mesajelor de campanie electorală
„Ceea ce se întâmplă acum, tot acest scandal cu ruperea şi tăiatul de bannere îmi dă senzaţia că suntem undeva prin anii ’90, atunci când numai aşa se făcea o campanie electorală. Cu toate astea, ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile nu ne surprinde, ştim că este o reţetă înregistrată a unor pesedişti, tot aşa cum, după acest prim pas ne aşteptamă să urmeze şi pasul doi – aruncarea vinii pe noi, că le-am fi rupt singuri, pasul trei – mediatizarea evenimentului prin presă cu câteva articole şi reportaje, iar pasul patru duce la dezamăgirea oamenilor, a oltenilor care sunt foarte bine informaţi”.

USL, interzis în judeţul Olt!
„Aşa cum se ştie, am depus o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean referitoare la folosirea termenului „USL” de către alianţa conpusă din PSD, UNPR şi PC. Contestaţia ne-a fost respinsă de BEJ dar a fost admisă de Biroul Electoral Central, iar astăzi (n.n 12 mai 2014) am transmis o adresă către Inspectoratul Judeţean de Poliţie dorind să se ia măsuri pentru înlăturarea tuturor afişelor şi însemnelor electorale din judeţ care conţin denumirea USL”.

„Opriţi ciuma roşie!”, un mesaj care a fost pe Casa de Cultură a Tineretului. Victor Ponta rămâne
„Pe Casa de Cultură a Tineretului, până astăzi, a stat un banner pe care scria, roşu pe alb: „Opriţi ciuma roşie!”. S-au făcut tot felul de interpretări, s-au spus vorbe, au fost articole în ziar, pozitive sau negative, postări de fel şi fel. Cu toate astea, eu nu înţeleg de ce s-a supărat atât de mult Partidul Social Democrat. Până la urmă, aşa cum am mai spus-o şi vineri, în Ziarul de Olt, o mai spun şi acum: Pentru început n-am ştiut exact despre ce este vorba. Prima dată am crezut că este vorba despre o campanie excepţională a celor de la Direcţia de Sănătate Publică, iar mai apoi m-am gândit că este vorba de un mesaj al celor de la Ministerul Afacerilor Externe, vizavi de ceea ce se întâmplă cu Rusia. N-a fost aşa. Într-un final am aflat că ar fi un afiş electoral, în care s-a atras atenţia asupra unor evenimente tot mai vizibile la nivelul judeţului Olt. Dar, nu am scris PSD, nu am scris PNL, nu am scris Dinamo Bucureşti sau altceva. Şi totuşi, cei care s-au simţit să facă plângere la BEJ au fost social-democraţii. În orice caz, li s-a dat dreptate, iar noi l-am dat jos. De ce, nu mai contează acum..”.

Revizie la camerele de supraveghere din oraş
„Revenind însă, interesant ar fi să aflăm de ce în momentul în care în Slatina au dispărut afişele noastre, toate echipajele de ordine publică au fost trimise în oraşul de jos, iar pe oraş nu a mai fost nimeni. De asemenea, toate camerele primăriei, faimoasele camere, au fost în revizie.. Foarte interesant, nu? Dar, mergem mai departe şi vom vedea ce va mai fi…”.

Morţii Oltului au drept de vot la europarlamentare
„Am început o campanie de verificare a tuturor listelor electorale permanente din comunele judeţului Olt, s-au găsit până acum persoane decedate pe lista de la Leleasca, la Valea Mare, vom continua şi în zilele următoare şi sperăm să nu avem surprize. În mod public îi anunţ pe toţi primarii din judeţ, pe care îi respect şi i-am respectat întotdeauna, să aibă mare grijă atunci când îşi completează aceste liste pentru a nu avea probleme. Datoria lor e să respecte legea! Atât!”

Prefectul Silviu Neacşu, interpelat şi acuzat de deputatul Gigel Ştirbu
„Tot astăzi (n.n. 12 mai 2014), preşedintele PNL Olt, domnul deputat Gigel Ştirbu a trimis o interpelare către ministrul afacerilor interne legată de prezenţa actualului prefect de Olt la mai multe manifestări electorale. Înţeleg că la Ianca a fost ziua comunei şi era normal ca domnia-sa să fie prezent, dar nu este normal ca prefectul judeţului să stea în cabinetul unui parlamentar, sâmbătă, 10 mai, în jurul prânzului. Îl respect foarte mult, mă bucur să văd că încearcă să continuie o parte din lucrurile bune pe care le-am lăsat în prefectură, sper să reuşească asta, dar trebuie să înţeleagă că domnia-sa nu trebuie să facă parte dintr-un partid sau altul şi nu trebuie să aibă activităţi în campania electorală”.

Crin vine la Slatina. Îl ia şi pe Johannis
„Crin Antonescu vine la Slatina pe 19 mai, a fost confirmată şi prezenţa prim-vicepreşedintelui Klaus Johannis, tot aşa cum vor mai fi prezenţi şi primii şase candidaţi ai partidului la alegerile europarlamentare din 25 mai. Va fi mai întâi o întâlnire cu primarii judeţului, ulterior va fi o altă întâlnire la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în final o conferinţă de presă, la PNL sau la Consiliul Judeţean Olt”.

Rotea nu face poduri peste Dunăre. Eurocandidatul socializează cu poporul dezamăgit
„Una peste alta, campania electorală merge bine, şi chiar dacă e o campanie destul de agresivă, lucrurile bune ar fi că oamenii încep să înţeleagă ce este rău şi ce e bine, cine îi minte şi cine se preocupă de grijile lor. Personal discut cu foarte mulţi oameni, am fost până acum în 35 de localităţi şi sper că voi ajunge la aproximativ 60 până la sfârşitul acestei campanii electorale. Avem activităţi în fiecare week-end, vedem că oamenii sunt foarte săraci şi foarte dezamăgiţi, le suntem aproape şi împreună sperăm să facem schimbările în bine de care este atât de multă nevoie. În ceea ce mă priveşte, eu n-am făcut şi nu voi face vreodată promisiuni pe care să nu le pot respecta! Nici măcar un pod peste Dunăre, aşa cum au făcut alţii, cândva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.