Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

205

A dispărut Cătălin Rotea! Sunaţi degeaba la 112!
În noaptea de miercuri, 7, spre joi, 8 mai 2014, judeţul Olt a fost străbătut de fenomene extreme. Cel mai probabil vijelii, deşi unii se jură că astfel de intemperii au loc, periodic, doar din 4 în 4 ani, în campaniile electorale, au determinat dispariţia misterioasă a însemnelor electorale ale eurocandidatului liberal Cătălin Rotea. O parte din elementele de panotaj ale respectivului şi-au luat avânt de pe suporţii unde au fost amplasate, iar în urma misteriosului atac nu a apărut nimic la loc. Prada de război va fi găsită de către forţele de ordine în dimineaţa zilei de 26 mai, tot a anului 2014, atunci când va fi returnată titularului pentru a putea fi expusă în vederea convingerii electoratului să-l voteze pe… 25 mai. În rest, la Olt, campania la Olt se desfăşoară cum trebuie, iar până acum nu au fost raportate incidente deosebite. Şi, dacă vor fi raportate, va fi degeaba. Pentru că vinovaţii sunt de oriunde, dar nu de la PSD…

În cazul primarului de la Redea, Poliţia Olt s-a antepronunţat!
Acum vreo câteva zile, în comuna Redea, în timpul unei şedinţe de consiliu local ar fi existat o altercaţie între primarul localităţii, Dan Bălă, şi un consilier local, Neagu Oprea, de la PPDD. Spiritele s-ar fi aprins pe fondul unei dispute mocnite, dar şi pe seama unui raport, a unui proiect de hotărâre prin care se aducea la cunoştinţa comunităţii o stare de fapt. Până să stabilească cu certitudine dacă evenimentul chiar s-a produs în condiţiile exprimate de presupusa victimă, Poliţia Olt o dă cu bâta în… buletinul de presă. În conţinutul informării oficiale, fapta deja există, iar organul s-a apucat să numere zilele de îngrijiri medicale. O antepronunţare care nu dă deloc bine, în condiţiile în care nu aveam la momentul presupusei fapte, nici făptuitor şi nici victimă.

Pentru că pompierii au burtă şi rău de adâncime…
…la unele intervenţii efectuate de către unii dintre cei mai bine plătiţi bugetari din judeţul Olt se apelează la salvatori de ocazie. Aşa au stat lucrurile şi în urmă cu câteva zile, la Tufeni, atunci când, pentru a scoate un copil de doi ani căzut într-o groapă, localnicii au apelat la serviciile unui copil de unsprezece ani pe care l-au legat de picioare şi l-au băgat în respectiva groapă, pentru a-l scoate pe cel mic. Asta, pentru că echipa de la SMURD venea pe drum de parcă se întorcea, iar şi dacă ar fi ajuns, tot n-ar fi reuşit mare lucru, pentru că dimensiunile fizice ale domnilor din subordinea lui Arafat nu se încadrau pe groapa din care fusese salvat micuţul neatent. Urmare a unui asemenea gest curajos, la câteva zile distanţă, pe Mădălin de la Tufeni, primul-ministru l-a primit personal la Palatul Victoria şi i-a oferit din fondul de rezervă al guvernului o diplomă şi o sută de milioane de lei vechi. De la el de acasă.. doar sfaturi de bine.

Gherghina Ioniţă – un mandat onorabil la Şomaj
Inevitabilul s-a produs: după plecarea PNL-ului de la guvernare, oamenii acestui partid încep să fie îndepărtaţi din funcţiile de conducere ale instituţiilor publice din ţară, evident, şi din judeţul Olt. Aşa au stat lucrurile şi în situaţia Gherghinei Ioniţă, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, numită în aprilie 2013, revocată un an mai târziu. Până la desemnarea unui titular care să-şi rezolve postul printr-un concurs, interimar este desemnat Constantin Câtu. Un nume vehiculat să facă naveta la Slatina, în fruntea AJOFM este cel al lui Cristian Butnariu, un consilier local anonim, de la Corabia, care, până acum, a uitat să se evidenţieze cu fapte notabile în spaţiul public.

Una tare, de la Minel Prina
Hai că primarul de la Slatina e chiar beton! Vă daţi seama ce i-a trecut prin cap? Adică, blocurile din Slatina vor beneficia, printr-un program susţinut de municipalitate, de panouri fotovoltaice care să producă electricitatea necesară consumului curent folosit pentru alimentarea iluminatului public de pe scară, cât şi pentru susţinerea unei părţi din confortul termic ambiental din incinta respectivă. Programul este fantastic, bombastic pe alocuri, pentru că, la nivel naţional, până acum, la o chestie dintr-asta, de ce n-am recunoaşte-o, chiar nu s-a gândit nimeni. Sunt câteva criterii de selecţie, dar important e că se va face. Mai mult, pe unele blocuri, tot în cadrul aceleiaşi iniţiative, urmează a fi amplasate grădini suspendate unde cetăţenii se pot relaxa departe de locuinţele titularilor, acolo unde pe B1 dă Băsescu cu pietre, iar pe Antena3 scuipă Ponta un coş de seminţe.

Pesediştilor slătineni le-au sfârâit, de 1 mai, grătarele
Dumnezeu a ascultat rugăminţile lui Ion Iliescu şi a lăsat 1 mai fără ploaie. În consecinţă, oastea proletară a plecat de acasă spre crânguri şi păduri, dotată cu întreg arsenalul de luptă: grătare, cărbuni, pastă de mici, şerveţele, farfurii, bere, hârtie igienică, apă de băut, apă de spălat pe mâini, muştar, suc de roşii, prăjituri, CD-uri cu manele, şepci cu PSD, tricouri cu Victor Ponta, pături, cerşafuri, maşini de serviciu şi alte accesorii. Ai noştri de la Slatina s-au oprit în pădurea de pe malul Oltului, la nici două sute de metri de Staţia de Epurare a Companiei de Apă, acolo unde se separă dejecţiile riveranilor municipali. Atmosfera a fost întreţinută cu hore, sârbe şi, evident, Costinel Alecsandrescu, cel care era cât pe ce să ajungă preşedinte la PMP Olt. Loc din care n-ar mai fi putut cânta la masa stăpânilor din raza concentrică a puterii de astăzi.

Un circ inutil, două vieţi pe care nu le întoarce nimeni
Justiţia olteană a dat din nou circ societăţii însetate de dreptate şi adevăr. Mai precis, pe Simona Lixăndroiu, fata fără permis, care a provocat un accident tragic pe malul Oltului, în urma căruia au murit doi prieteni ai acesteia, au plimbat-o cu cătuşe la mâini pe traseul parchet-dubă şi retur, vreme de câteva zile, atunci când, prin decizia instanţei de la Judecătoria Slatina, a fost arestată pentru a fi ulterior pusă sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Olt. Până la urmă, haideţi să recunoaştem: fata asta, indiferent cât de imensă este tragedia pe care a provocat-o, înaintea unei sentinţe definitive nu poate fi considerată un pericol social. Pentru ea e de ajuns pedeapsa divină, cea care a devenit, de acum încolo, coşmarul vieţii sale.

Andrei Iordache mai vrea un tomograf!
E clar! Nu e blat! În loc să strice tomograful actual pe care-l deţine Spitalul Judeţean de Urgenţe, imediat după ce a ajuns în Slatina unul particular, managerul spitalului, Andrei Iordache, a lansat în spaţiul public ideea achiziţionării a încă unui dispozitiv medical asemănător, pentru a face faţă cererilor care vin spre spital. Cel mai probabil, achiziţia în sine se va concretiza prin septembrie-octombrie, cu vreo două luni înaintea campaniei pentru prezidenţiale. Atunci când pe şeful actual al guvernului îl va ruga toată lumea să candideze la funcţia supremă în stat: atât puterea, cât şi opoziţia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.