Acasă Actualitate Elevii olteni merg… „Cu pași siguri spre succes”

Elevii olteni merg… „Cu pași siguri spre succes”

34

În perioada 24 – 27 aprilie 2014 s-a desfășurat la Băile Herculane Seminarul Național al Președinților, la care au participat membrii cu drept de vot ai Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor. Aceasta reprezintă a doua întâlnire națională din cadrul proiectului „CiNE contează pe Tine”, implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni şi co-finanţat prin Programul Tineret în Acțiune, acțiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret.
Prima activitate din cadrul proiectului a fost reprezentată de Seminarul Național de Instruire al Secretarilor Consiliilor Județene ale Elevilor, care a avut loc în luna februarie 2014. Derularea acțiunilor de identificare și centralizare a situațiilor elevilor cu deficiențe de adaptare a constituit etapa premergătoare întâlnirii președinților Consiliilor Județene ale Elevilor. Identificarea problemelor cu care se confruntă elevii din România a fost realizată prin intermediul chestionarelor distribuite în întreaga țară, la nivel național fiind completate și centralizate aproximativ 32 000 de chestionare.
Pe baza centralizărilor, fiecare Consiliu Județean al Elevilor a identificat cele mai întâlnite trei probleme cu care se confruntă elevii, acestea fiind absenteismul frecvent, problemele economice și problemele familiale, ei manifestându-și dorința de a avea acces la mai multe informații și de a fi incluși în diferite programe de formare personală și profesională. Acest eveniment a fost completat ulterior de organizarea unei Cafenele Publice, prin intermediul cărora au fost dezbătute și diseminate rezultatele analizei realizate.
Consiliul Județean al Elevilor Olt a fost reprezentat de către Yvonne Preda, președinte al structurii, aceasta implicându-se activ în atelierele de lucru din cadrul proiectului și în diseminarea rezultatelor din județul Olt. Participanții la Seminarul Național al Președinților au realizat, pe baza acestor statistici, o strategie de intervenție adaptată fiecărui județ, care va fi implementată la nivel național.
Tot în cadrul întâlnirii președinților Consiliilor Județene ale Elevilor au avut loc sesiuni de training susținute de profesorii formatori ai Consiliului Național al Elevilor, ateliere care s-au axat pe team-building, pe analiza chestionarelor completate și pe elaborarea strategiei de intervenție a Consiliului Național al Elevilor.
În plus, Consiliul Județean al Elevilor a implementat prima activitate din proiectul de orientare profesională „Cu pași siguri spre succes” în perioada 26-27 aprilie. În cadrul acestei activități elevii au avut ocazia să viziteze secțiile din Spitalul Județean Olt și să discute cu medici specialiști care le-au oferit tinerilor sfaturi cu privire la carierele acestora. În continuare, proiectul va implica și vizite la Școala de poliție, Parchet, Judecătoria Slatina Inspectoratul Școlar Județean Olt și alte instituții.
“Apreciem deschiderea oferită de către Spitalul de Urgență Județean Olt, participanții având acces la majoritatea secțiilor instituției. Feedback-ul oferit de către elevi a fost unul pozitiv, întâlnirea cu specialiștii fiind un bun prilej de a găsi raspunsuri pentru multe din întrebările referitoare la viitorul lor!” mărturisește Yvvone Preda, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Olt. Astfel Consiliul Elevilor dă dovadă că se implică în viața tinerilor, demonstrând că este un factor important în societatea actuală.

Andreea Maria Dicu – „Colegiul Radu Greceanu” -Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here