Acasă Actualitate FC OLT Slatina îşi joacă şansa pentru accederea în prima ligă a...

FC OLT Slatina îşi joacă şansa pentru accederea în prima ligă a fotbalului românesc

43

De multă vreme, la Slatina, deşi întotdeauna au fost resurse şi tineri dornici de performanţă, sportul număru unu în lume – fotbalul, n-a mai reprezentat un interes prea mare în rândul finanţatorilor din zonă, dar nici al microbistului oltean, al omului de rând, cel care, de multe ori ar vrea să vadă, dar de puţine ori are şi ce…

Chiar şi aşa, cu bani puţini, dar cu voinţă multă, ai noştri s-au încăpăţânat şi au crezut de fiecare dată în şansa lor. Aşa se face că, aflaţi acum pe locul 4, la numai două puncte de locul 2, calificaţi deja în play-offul Ligii a II-a din Seria 2-a, echipa slătineană visează, din nou, frumos, la prima scenă a fotbalului românesc.
În consecinţă, marţi, 8 aprilie 2014, în sala de conferinţe amenajată în incinta Stadionului „Metalurgistul”, Dan Oprescu, antrenorul echipei slătinene, alături de Ionuţ Ivan, preşedintele clubului oltean, au venit în faţa mass-mediei locale vorbind, printre altele, despre parcursul echipei, accederea în play-off şi şansele de promovare…

Primul obiectiv a fost atins. Se poate mai mult?
Pentru început, după o scurtă introducere în care a ţinut să felicite echipa pentru parcursul bun din actualul sezon, şi mai apoi dorind să-şi spună punctul de vedere referitor la şansele formaţiei de a accede în primul eşalon al fotbalului românesc, preşedintele Ionuţ Ivan a precizat: „Obiectivul nostru a fost atins. Pentru acest lucru, ţin să-i felicit pe toţi aceia care au fost implicaţi în acest proiect. Astfel, dacă în alţi ani ne luptam pentru salvarea de la retrogradare, iată că în acest sezon am reuşit să accedem în play-off cu şanse la  promovare. În ceea ce priveşte aceste şanse, vă asigur că FC Olt va juca fiecare meci ca pe o finală jucându-şi şansa până la capăt. Nu ne dăm la o parte şi vrem să continuăm parcursul bun pe care l-am avut până acum. Cu siguranţă va fi greu, având în vedere că lotul este decimat de accidentări, iar adversarii au investit sume imense de bani aducând fotbalişti care au jucat în Champions League, investiţii pe care multe echipe din Liga I nu şi le permit. În concluzie, şansele de accedere în Liga Naţională sunt mici, dar vom aştepta până la capăt”.

În ceea ce priveşte infrastructura şi posibilitatea ca echipa să rămână la Slatina, în cazul unei promovări surpriză, acelaşi Ionuţ Ivan a precizat: „Trebuie să recunoaştem că la această oră Slatina nu este pregătită să aibă o echipă în Liga I din punct de vedere al infrastructurii. Cu toate astea, în cazul în care vom fi acolo, împreună cu autorităţile locale şi judeţene vom face tot ce este posibil să punem totul la punct. Este exclusă din start varianta de a juca în alt oraş, chiar dacă nu suntem una dintre echipele ce stau prea bine la capitolul finanţe”.

Dan Oprescu ar vrea să promoveze, dar merge pe mâna tinerilor…
Mai departe, în cadrul aceleiaşi conferinţe, de lângă preşedintele Ionuţ Ivan, atent la detalii, antrenorul echipei slătinene, Dan Oprescu, a dorit să clarifice mai multe aspecte ce ţin de promovare, play-off şi tinerii din lot: „Deşi am fost împotriva acestui sistem competiţional play-off, play-out, noi ne-am atins obiectivul. La începutul campionatului am spus că anul acesta echipa nu îşi propune să promoveze. Totuşi, ajunşi acolo, să nu se gândească cineva că ne vom da la o parte. Mai departe, am promis că voi da şansa tinerilor. Acum e momentul ca ei să demonstreze, având în vedere că presiunea retrogradării nu mai bate la uşă, iar la anul, în vară, avem nevoie de jucători sub 21 de ani. Dacă nu o facem, ne batem joc de aceşti copii şi nu vom putea avea pretenţii de la ei  în campionatul care vine”.

Mai departe, insistând pe acest subiect, Dan Oprescu a concluzionat: „Avem şansa noastră şi o jucăm până la capăt, începând chiar cu meciul de sâmbătă. Ulterior, este posibil ca unul din tinerii noştri să facă pasul spre prima ligă, putând să aducă şi bani în bugetul clubului. Echipa nu se lăfăie în bani, aşa cum se spune, nu cheltuieşte în plus, ci, dimpotrivă… Aşadar, jucătorii tineri pot progresa doar dacă vor fi pe teren, iar eu, indiferent de opinia unora sau altora, le dau această şansă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.