Acasă Politic Cartea pentru românii din diaspora – un mijloc de rezistenţă

Cartea pentru românii din diaspora – un mijloc de rezistenţă

36

Senatorul Darius Vâlcov se alătură campaniei de colectare de cărţi pentru tinerii din regiunea autonomă din sud-vestul Republicii Moldova, Găgăuzia.

Senatorul Darius Bogdan Vâlcov, preşedintele Comisiei pentru Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului, susţine această campanie de colectare de carte românească pentru a fi donată bibliotecilor şi şcolilor româneşti din Găgăuzia. Pentru susţinerea identităţii culturale a acesteia este nevoie de un efort suplimentar, unde
în această regiune situată în sud-vestul Republicii Moldova, populaţia românească este minoritară, iar fondul de carte românească, existent în zonă, este învechit şi nu cuprinde în ansamblul patrimonial volume ale autorilor români, fie ei contemporani sau clasici.
Senatorul doreşte să vină în sprijinul tinerilor români din acea zonă şi îi roagă pe cei care consideră oportună această acţiune şi dispun de volume de carte dispensabile, pot depune cărţile respective la sediul cabinetului parlamentar din Slatina, Str. Sevastopol Nr 2, Et. 1, judeţul Olt.

Găgăuzia (Gagauz-Yeri, unde „găgăuz” înseamnă „oguzi albaştri” (urmaşi ai unui trib turcesc), iar „yeri” – „pământ” sau „ţară” în rusă) este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova, unde preponderen locuiesc găgăuzi, un popor vorbitor al unei limbi turcice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.