Acasă Actualitate Vremuri grele pentru angajaţii Servicii Energetice Oltenia (SEO)

Vremuri grele pentru angajaţii Servicii Energetice Oltenia (SEO)

702

Luni, 31 martie a.c, în sediul CEZ din Slatina, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Electricitate Oltenia, Mugurel Naie, alături de vicepreşedinţii Biroului executiv al SLEO: Livian Steflea (Dolj), Dumitru Costache (Olt), Ionel Cocor (Vâlcea)au prezentat situaţia S.C. Servicii  Energetice Oltenia S.A.

În prezent, S.C. S.A. se află în pragul falimentului. De vină ar fi acţionarul majoritar al societăţii, Electrica SA, care este acuzat de liderii Sindicatului Lucrătorilor din Electricitate Oltenia, că doreşte în mod intenţionat lichidarea activelor societăţii, ce au o valoare de peste 8.500.000 de lei. La societatea numită anterior lucrează 74 de angajaţi, dar doar 38 dintre aceştia vor fi obligaţi să elibere postul pe care îl ocupă.

„Constatând situaţia destul de dificilă a societăţii, cu privire la exerciţiul financiar 2012, în ianuarie 2013, am avut o întâlnire cu administraţia Servicii Energetice Oltenia în care, de comun acord, am hotărât că este necesară o disponibilizare individuală de personal, pe parcursul anului 2013, în aşa fel încât să scădem presiunea financiară asupra societăţii. Surprinzător pentru noi a fost faptul că, deşi împreună cu administraţia SEO de la acea vreme, am ajuns la un acord privind această disponibilizare individuală, iar Consiliul de Administraţie s-au opus. Pe tot parcursul anului 2013, am luat decizia, împreună cu administraţia societăţii, de a reduce costurile cu munca vie şi în acest sens toţi salariaţii societăţii, pe parcursul anului, au fost în săptămână redusă de lucru – o reglementare legală şi  asta presupune o reducere a veniturilor salariaţilor cu aproximativ 20%”, a spus Mugurel Naie.

Ce reprezintă S.C. Servicii  Energetice Oltenia S.A.
Această societate a fost, până în anul 2012, era o sucursală a Electrica Serv SA, care, la rândul ei, era o subsidiară a Electrica SA. Societatea se ocupă de asigurarea mentenanţei în sistemul de electricitate. Are ca arie de lucru şapte judeţe: Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Argeş, Teleorman. În această societate lucrează 440 de angajaţi, 74 dintre aceştia funcţionând în Olt. Motto-ul societăţii este „Noi te menŢINEM la curent!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.