Acasă Economic S-o admitem? Miercuri, pe la prânz, Guvernul României ar fi salvat ALRO

S-o admitem? Miercuri, pe la prânz, Guvernul României ar fi salvat ALRO

41

S-o admitem?
Miercuri, pe la prânz, Guvernul României ar fi salvat ALRO

Situaţia celui mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, ALRO Slatina, este cel puţin dificilă. Compania traversează o criză cauzată de intervenţiile arbitrare ale statului român pe piaţa energiei regenerabile, acolo unde măsurile impuse sunt devastatoare pentru marii consumatori. Cantitatea de promisiuni guvernamentale e pe măsura aşteptărilor. Acţionariatul, în schimb, anunţă disponibilizări masive şi reduceri efective ale costurilor.
Pe ultima sută de metri, Guvernul României, întrunit în şedinţă miercuri, 26 martie a.c., a adoptat „hotărârea pentru aprobarea cotei de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi pentru anul 2014. Prin hotărârea adoptată de guvern, cota de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi pentru anul 2014 se stabileşte la nivelul cotei de energie electrică produsă din surse regenerabile realizată în anul 2013, respectiv 11,1% din consumul final brut de energie electrică”.
Rămâne de văzut ce înseamnă, efectiv, în plan economic, această decizie luată, ca la noi, la români, în ultima clipă din ultima zi în care se mai poate face ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.