Acasă 7 zile 7 zile în subsidiar

7 zile în subsidiar

82

Victorie în ţara aragazului românesc

Băieţii de la FC Olt n-au făcut degeaba cel mai lung drum al lor din acest an în campionat. Autocarul alb-vişiniu i-a purtat tocmai la Satu-Mare. Acolo, ai noştri de la Slatina au învins, la limită, dar tot trei puncte au obţinut, pe cei de la Olimpia. Oltenii obţin trei puncte care înseamnă enorm în întrecerea pentru ocuparea unui loc favorabil pentru a intra în play-offul ce poate duce câştigătoarea în prima ligă a fotbalului românesc. Golul partidei a fost reuşit de către Bardu, în minutul 22, iar evoluţia de după a partidei nu a pus nici o clipă la îndoială câştigătoarea meciului. Pentru această reuşită, meritul este al echipei, iar dacă se întâmpla să fie o înfrângere, de vină era antrenorul. Exact cel care i-a pregătit bine pe băieţi în deplasarea de la capătul ţării.

Pagube puţine, preţuri foarte mari

La Olt, acum vreo două săptămâni, a plouat mocăneşte. Încet, bine şi aproape o săptămână. Apele s-au revărsat prin câteva locuri, dar surpriza cea mare vine abia din partea comisiei judeţene pentru situaţii de urgenţă care a stabilit un cuantum general al pagubelor la câteva miliarde de lei vechi. Problema e uşor nuanţată spre tragedie, pentru că drumurile care s-au stricat nu erau niciodată drumuri practicabile, iar podeţele afectate nu prezentau nici ele, înainte de viituri, o stare tehnică destul de bună. În consecinţă, dacă tot dă guvernul bani, ce ne costă să mai punem de la noi nişte elemente de infrastructură afectate, atâta timp cât reparaţia o facem pe banii altora?

A încercat să ajungă pe lumea ailaltă, dar a zburat cu elicopterul

Un tânăr de 25 de ani, din Dobrosloveni, a ajuns în centrul atenţiei după un gest necugetat. Bărbatul a încercat să se spânzure în locuinţa părinţilor săi după o presupusă decepţie în dragoste. Din fericire sau, poate, chiar din nefericire, acesta a fost găsit la timp, iar de salvarea sa au început să se ocupe medici din Caracal, susţinuţi ulterior de un echipaj SMURD de la Craiova. Internat la spitalul din capitala Olteniei, Vasile e între două lumi, în comă profundă, intubat, cu un pronostic extrem de rezervat. Totul în urma unui gest greu de înţeles, imposibil de explicat. Cu amărăciune, rămâne doar o întrebare: salvatorii i-au făcut un bine sau un rău celui în cauză?

Pe Rotea l-au schimbat în cinci minute. Viitoarea echipă de la Prefectură se naşte foarte greu

Nici nu apucase bine PNL-ul să iasă de la guvernare, nici nu văzuse în profunzime Crin Antonescu cât de imoral e PSD-ul, că în teritoriu au şi început epurările politico-administrative. Printre primii prefecţi schimbaţi este şi Cătălin Rotea de la Olt. În locul său se conturează, cu greutate, profilul unei noi echipe. Unii spun că de vină pentru această lentoare instituţională este o neînţelegere în cadrul administraţiei politice a judeţului Olt, alţii nu mai zic nimic, pentru că toată lumea aşteaptă să vadă cine va fi oficial, cu hârtie de la guvern, prefect şi subprefect în judeţul unde, până mai ieri, pe cel mai înalt post guvernamental din teritoriu era un tânăr ambiţios care promitea multe.

Episcopia Slatinei, de şase ani în slujba cui?

Cu ocazia împlinirii a şase ani de la înfiinţare, de Buna Vestire, Episcopia Slatinei şi a Romanaţilor a marcat evenimentul printr-o slujbă specială la altarul şantierului Catedralei Episcopale din Slatina. Au venit mulţi şefi din domeniu, s-a creat o atmosferă aparte care a asigurat legătura spirituală între participanţii la sindrofie. Problema, tristă, care se pune în aceste momente, este ceea ce n-a putut să facă această instituţie de la înfiinţare până în prezent: să deschidă cu adevărat poarta bisericii către lume, către cei care, într-un fel sau altul, merg spre sine atunci când îl caută pe Dumnezeu. Din păcate, timpul pierdut în zadar, nu-l mai poate întoarce nimeni. Altfel, bucatele de la masa de sărbătoare au fost specifice de post, iar subiectul lipsei de comunicare nu l-a atins nimeni…

Hidroconstrucţia Olt, doar o amintire

Decesul lui Dumitru Scăueru, ultimul director autentic al Hidroconstrucţia SA Olt, petrecut în urma unei boli incurabile, acum vreo câteva luni, a adus pentru una dintre cele mai prestigioase societăţi comerciale din domeniul construcţiilor oltene, începutul sfârşitului. Practic, această subsidiară a fostului Trust de Construcţii Hidrotehnice (TCH) se transformă într-o umbră a ceea ce a fost cândva. Activitatea de la Slatina, în special cea din zona administrativă, se restrânge, o parte din birourile companiei din Slatina se mută la balastiera din Slătioara, în timp ce vremurile când firma făcea istorie şi obţinea performanţe economice greu de egalat rămân doar o amintire a unor timpuri apuse, imposibil de repetat.

Pe Coman, de la Economic, l-au prins, totuşi…

…cu salamul ascuns pe mâneca hainei. Informaţia a circulat, neoficial, pe piaţă, aproape două săptămâni. La început, a părut o intoxicare grosolană din partea celor ce ar avea nişte poliţe de plătit celui care, vreme îndelungată, a fost şeful Serviciului Economic din cadrul Poliţiei Olt. Dar, ea (n.n. informaţia) este adevărată: respectivul, Dănuţ Coman, respectabil pensionar, omniimplicat într-o afacere prosperă, a fost capturat de agentul de pază de la un hipermarket din Slatina în timp ce avea asupra sa un baton de salam sustras de pe raftul de prezentare. Mai târziu, dar asta contează mai puţin, foştii colegi din IPJ Olt au oficializat situaţia şi au prezentat-o în cuprinsul buletinului informativ. Reacţia provocată de un asemenea gest e de stupoare pentru toată lumea, iar în cadrul acestuia se regăsesc componente fel de fel: de la atitudinea stupefiantă a făptuitorului până la lipsa de necesitate efectivă în acţiunea ruşinoasă. Pentru că, oricum am spune, Coman are ce mânca acasă.

Cine va desluşi misterele dispariţiei lui Emil Marinescu?

Prăbuşirea avionului malaysian nu mai reprezintă un secret. Hardughia e undeva pe fundul Oceanului Indian, iar rechinii roşii din zonă mânâncă şi acum gustările reci servite cu tot cu mâna stewardeselor… În schimb, cei mai mari analişti politici din Uniunea Europeană nu-şi explică cum s-a întâmplat întâmplarea. Cea prin care Emil Marinescu, prefect interimar la Olt, după demiterea liberalului Cătălin Rotea, nu are nici o şansă să rămână în schema guvernamentală. Nici ca prefect, nici ca subprefect. Situaţia ar fi trebuit să fie dezbătută chiar şi la întâlnirea NATO de la Haga, dar din motive de strategie globală a fost amânată pentru o dată necunoscută. Desecretizarea misterului o să aibă loc peste 50 de ani, atunci când va fi deconspirat şi un posibil plan secret prin care liberalii olteni reformează rezerva de cadre a socialiştilor cu faţă umană.

Revine Doru Claudian Frunzulică. Cu un nou pod peste Dunăre?

În istoria electoratului oltean, numele lui Doru Claudian Frunzulică va rămâne de-a pururi în istorie drept cel care a promis, în 2008, un pod peste Dunăre, la Corabia. Unul care să lege câinii cu covrigi în coadă, de la noi, de frunzele mărăcinilor de pe malul sudic al fluviului. Pe seama proiectului în cauză, la care a mai cuplat atunci şi senatorul Dan Şova, s-au făcut şi se fac în continuare glume bune. Unii spun că respectivul pod ar fi făcut deja pe fundul Dunării, dar s-a stricat macaraua care trebuie să-l scoată la suprafaţă. Alţii mai spun că această lucrare se face de-a lungul fluviului, iar din cauza ceţii nu se vede decât în campaniile electorale. Importantă este doar revenirea lui Frunzulică pe lista pesediştilor pentru europarlamentare. Asta, după ce primul constructor de poduri din România, Victor Ponta, l-a numit pe fostul deputat de Olt secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine…

L-au executat pe Taifas de la Romtimex

Când lucrurile se calmaseră, când lumea părea că se împăcase, în Consiliul Local Slatina, maşina de vot a PSD-ului a respins, misterios, proiectul de hotărâre în care municipalitatea slătineană concesiona companiei ROMTIMEX o zonă adiacentă, necesară a deservi Autogara RTX, situată în municipiu, vizavi de ordinarul bazar al celor de la Milenium. Decizia a creat stupoare pe chipul viceprimarului Cristian Bircea, cel care ar trebui să înţeleagă prin această palmă primită de la prietenii săi din PSD că viaţa politică bate de fiecare dată filmul, tocmai prin cuvântul unora ce uită să-şi asume angajamentul de onorabilitate dat undeva, cândva…

Şova l-a dat afară pe Nicuşor Buică

La începuturile guvernării USL, din partea PSD, pe post de secretar la Ministerul Transporturilor fusese numit, cu sprijinul total al organizaţiei social-democrate de la Olt, tânărul Nicuşor Buică. Acesta a rezistat în ministerul condus de Relu Fenechiu, s-a afirmat în cel administrat de Ramona Mănescu, iar când situaţia părea limpede, după eliminarea PNL-ului de la guvernare şi nimic nu mai anunţa ceva spectaculos, odată cu venirea lui Dan Şova în fruntea treburilor a apărut sincopa: pe Buică al oltenilor, noul ministru l-a schimbat cât ai zice peşte, iar în consecinţă, viteza de reacţie a celor care l-au susţinut pe acest tânăr se lasă în continuare aşteptată. Şi, uite aşa, marile aşteptări înscrise sub sigla „Oltul puternic” rămân ca-n zicerea lui Borcea cel reţinut, o veşnică pregătire pentru Liga Campionilor.

dan sova gino cococi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.