Acasă Politic Senatorul Darius Vâlcov, bilanţul primului an ca senator + prezentarea unui nou...

Senatorul Darius Vâlcov, bilanţul primului an ca senator + prezentarea unui nou membru PSD, părerile despre STS şi Autostrada Piteşti-Craiova

287

La doar o zi după aniversarea celor 37 de primăveri, pe 26 martie a.c., senatorul Colegiului 1, Darius Bogdan Vâlcov, a ţinut să-şi prezinte Raportul de activitate 2012-2013 al primului an de mandatul 2012-2016 ca senator, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la sediul cabinetului parlamentar situat pe strada Sevastopol din municipiul Slatina. Pe lângă prezentarea raportului, senatorul a discutat şi alte trei teme de actualitate: venirea primarului în partidul social-democraţilor de la Olt, Autostrada Sudului şi în ordinea cui trebuie să se afle Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

O broşură cu multe realizări
30 de pagini. De atâtea a avut nevoie senatorul Darius Vâlcov pentru a-şi prezenta realizările din primul an de mandat. Aşa cum obişnuia când se încheia un an de mandat sau chiar întreg mandatul, acum, senatorul continuă tradiţia. Acesta a prezentat o broşură cu toată activitatea din primul an în Senatul României. Darius Vâlcov este preşedinte al Comisiei pentru Administraţie Publică, Organizarea Teritoriului şi Protecţia Mediului, a fost preşedintele şi al Comisiei „Roşia Montană”. Activitatea în cifre a primului an din mandatul 2012-2016 arată astfel: luări de cuvânt în plen -183, propuneri legislative iniţiate – 30, întrebări şi interpelări – 14, declarații politice – 15, comunicate de presă – 26. Câteva dintre propunerile legislative au devenit legi, cum ar fi: Legea parcurilor industriale şi Legea salarizării edililor.
„Vin în faţa dumneavoastră cu bilanţul primului an ca senator. Toată munca pe care am făcut-o la Senat anul acesta, nu se comapră cu un an ca primar. Deşi munca nu se vede, este destul de laborioasă. Nu am spus în această broşură despre drumurile pe care le-am făcut la ministere, pentru solicitările primite de la primăria Slatina şi o parte de la Consiliul Judeţean”, a menţionat Darius Vâlcov.

Primarul comunei Grojdibodu, Doru Iovancea, în echipa PSD
Doru Iovancea, primarul comunei Grojdibodu s-a alăturat echipei PSD. Acesta a fost prezentat în cadrul conferinţei la care a luat parte şi vice-preşedintele CJ, preşedintele PSD Slatina, Marius Oprescu. Iovancea doreşte să continuie proiectele pe care le-a început ca primar PNL şi vrea să lă termine ca primar PSD. Intrarea primarului comunei Grojdibodu în PSD vine ca urmare a invitaţiei senatorului Vâlcov făcută tuturor peneliştilor care vor să continuie proiectul USL.
„Mă aflu de o echipă tânără, pentru a continua proiectul USL, proiect pe care la Olt îl văd viabil şi care va respecta promisiunile făcute electoratului, care ne-a dat şansa să ne aflăm în folosul dumneavoastră”, a declarat Doru Iovancea.
 
STS, în subordinea Senatului
Camera Deputaţilor a adoprat tacit transformarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în departament de telecomunicaţii speciale subordonat Ministerului Afacerilor Interne. Însă, Senatul este cameră decizională şi ar urma să se formeze o comisie de raport, iar apoi proiectul de lege să fie supus în plenul camerelor reunite. Despre această temă, senatorul a declarat următoarele:
„Părerea mea este că acest serviciu ar trebui să treacă în subordinea Senatului. Este o cameră extrem de importantă, este prima cameră a Parlamentului României şi aşa cum este în SUA sau Marea Britanie, Senatul controlează majoritatea instituţiilor statului.”

Autostrada Piteşti-Slatina-Craiova, încă pe hârtie
Ministerul Marilor Proiecte nu mai există, ci este un departament în cadrul Ministerului Transporturilor, condus actualmente de Dan Şova, senator al Colegiului 3 Olt. Şova a spus că în vara acestui an va fi prezentat cineva…
„Am aflat că în iulie anul acesta va fi prezentat câştigătorul licitaţiei autostrăzii Piteşti –Craiova. Cred că în foarte multe privinţe există  oameni care ar fi făcut mai bine decât dintre mulţi dintre miniştrii actuali, în cazul autostrăzii”, a spus senatorul Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.