Acasă Învățământ „Marş pentru Viaţă” – Peste 300 de elevi au militat împotriva avortului

„Marş pentru Viaţă” – Peste 300 de elevi au militat împotriva avortului

252

„Marş pentru Viaţă”, o acţiune publică de protest împotriva avortului, organizată în aproximativ 40 de oraşe din ţară, a avut loc duminică, 23 martie 2014 şi la Slatina. Peste 300 de persoane au participat pentru a susţine adopţia, ca o soluţie pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate şi pentru a-şi manifesta sprijinul pentru acele familii care adoptă sau se implică în îngrijirea copiilor abandonaţi, tema din acest an fiind: „Adopţia, o alegere nobilă“.

În municipiul Slatina, evenimentul a fost organizat de Episcopia  Slatinei şi Romanaţilor, în parteneriat cu Asociaţia ”Prietenii omului – umanism, cultură”,  Inspectoratul Școlar Judeţean Olt  şi Asociaţia ASCOR –Slatina. Elevi, profesori, mulţi tineri, familii cu copii, cetăţeni ce fac sau nu parte dintr-o confesiune creştină şi-au dat mâna pentru a veni în apărarea vieţii. Au participat şi persoane din partea a trei licee slătinene: Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Colegiul Economic P.S Aurelian.

Această amplă campanie de informare şi conştientizare are ca scop afirmarea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodata susţinerea familiei tradiţionale şi a valorilor acesteia, temelia unei societăţi solide şi sănătoase. Aceştia au încercat prin flyere, bannere cu diferite mesaje ca: “Să fim o voce pentru cei fără glas!”, “Nu renunţa la copilul tău!”,  “Alege viaţa!”, “20 de ani = 8 milioane de avorturi”, sau “Mamă, te rog nu mă avorta” să atragă atenţia asupra dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi.
Conform organizatorilor, avortul a devenit o plagă pentru societatea românească având consecinţe dramatice, inclusiv diminuarea populaţiei. România este singura ţară europeană în care numărul avorturilor din ultimii 25 de ani a depăşit numărul cetăţenilor ţării.  De aceea, ei propun ca soluţie aşa-numita „adopţie în utero” pentru sarcinile nedorite. Astfel încât, în loc să facă avort, gravida îi poate alege pe cei care să îi înfieze copilul. Acest subiect a fost discutat şi în cadrul conferinţei Duhovniceşti ”Familia Creştină de azi” susţinută de Părintele Nicolae Tănase organizată la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, începând cu ora  17:00 în aceiaşi zi.

În ţara noastră, reglementarile interzice femeilor avortul la cerere. In prezent, romancele au aceasta libertate neîngrădită, până în a 14-a săptămână de sarcină. Privind legea adopţiilor, de anul trecut în categoria celor care pot înfia, au intrat şi cetăţenii români din străinatate.
Reprezentanţii Episcopiei susţin că: „Noi toţi participăm la Marşul pentru Viaţă pentru a afirma dreptul de a apăra în mod public dreptul primordial la viaţa celor inocenţi. Fără dreptul la viaţă nu există nici un alt drept.”
Această luptă pentru viaţă nu se va opri aici, subiectul fiind unul foarte delicat şi care necesită o implicare mare pentru a-şi face cu adevărat vocea auzită, pentru a reuşi să transmită un mesaj foarte clar, acela de a spune nu avortului şi de a „preţui viaţa”.

Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.