Acasă Economic Italienii de la Pirelli vor învăţa cu spor limba rusă

Italienii de la Pirelli vor învăţa cu spor limba rusă

132

În urmă cu câteva zile, Rosneft, compania rusă de energie cu peste 100.000 de angajati, a ajuns la o intelegere cu grupul de acţionari ai companiei italiene Pirelli şi va intra indirect în acţionariatul firmei italiene, ce-şi are o fabrică şi în Slatina.

Mai exact, compania rusă va deţine 50% din acţiunile unei noi companii care va cumpara acţiunile deţinute la Pirelli de holding-ul Camfin, o acţiune având valoarea de 12 euro. La rândul ei, în prezent, Camfin deţine 20,3% din Pirelli, restul de 50 de procente din acţiunile noii companii urmând a fi deţinute de o companie la care 80% din acţiuni aparţin acţionarului indirect al Pirelli, Nuove Partecipazioni, iar câte 10 procente băncilor italiene Intesa şi UniCredit. Pe lângă acestea, fondul de investiţii Clessidra îşi va vinde acţiunile la Pirelli.

Pirelli deţine, la Slatina, o fabrică de cord metalic, CORD, vizavi de fabrica de anvelope a aceleiaşi companii. Mai deţine şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Despre Rosneft
Compania Rosneft, deţinută de statul Rus, reprezintă  cel  mai mare producător de petrol, având în 2007 un profit net de 12,86 miliarde de dolari. Rosneft deţine cele mai importante zăcăminte petroliere din Rusia, cumpărate de la firma falimentară Yukos cu ocazia licitaţiilor forţate de statul rus, în decembrie 2004. Compania aparţine, în proporţie de 100 la sută grupului Rosneftegaz care la rândul său este controlat de Agenţia federală rusă pentru gestionarea bunurilor publice. În luna mai a anului trecut, Rosneft a finalizat procesul de achizţie a companiei TNK-BP, parteneriat ruso-britanic, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 55 de miliarde de dolari, iar compania de stat a preluat în totalitate TNK-BP, care era deţinută de britanicii de la BP şi consorţiul rus AAR…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.