Acasă Învățământ Pentru combaterea discriminării – „Cine contează pe tine”, un proiect pentru elevii...

Pentru combaterea discriminării – „Cine contează pe tine”, un proiect pentru elevii olteni, susţinut de colegii mehedinţeni

60

Prima activitate a proiectului „CiNE contează pe tine”, organizat de Asociaţia Elevilor  Mehedinţeni, s-a desfășurat și la Slatina prin intermediul Consiliului Judeţean al Elevilor Olt. Tinerii s-au întâlnit luni, 10 martie, la Colegiul Național „Radu Greceanu”, unde au dezbătut problematica discriminării şi au încercat să identifice principalele categorii de elevi defavorizaţi.

Președinţii Consiliilor Şcolare din Olt au fost receptivi la mesajul transmis de către organizatori, aceştia exprimându-şi dorinţa de a se implica activ în proiect, astfel încât să reușească să diminueze pe cât posibil această problemă foarte des întâlnită în rândul tinerilor. Fie că vorbim de romii discriminaţi, de persoanele cu dizabilităţi, de elevii cu o situaţie materială precară sau de altă religie, cu toţii au dreptul la un tratament egal, iar liderii elevilor din Olt vor încerca în continuare să le transmită şi colegilor săi aceste idei.

O primă etapă a activitaţii lor, ce a fost stabilită la şedinţa de luni, este depistarea elevilor cu dificultăţi generate de orice tip de discriminare cu care se confruntă, astfel va fi realizat un centralizator la nivel judeţean cu situaţia reală din şcolile oltene. În urma chestionarelor care le-au primit şi a analizei ce va fi efectuată, va fi organizată o conferinţă în cadrul căreia vor participa atât reprezentanții elevilor, cât şi elevii din grupurile discriminate pentru a încerca împreună să stabilească cele mai bune soluţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, Yvonne Preda, crede că: „Adunarea Generală a CJE Olt a fost în primul rând o oportunitate de a consolida echipa consiliului, o echipă formată din oameni cu adevărat motivaţi să schimbe lucrurile. De asemenea, proiectul prezentat a captat atenţia preşedinţiilor, care au pus întrebări cu referire la chestionare şi la situaţiile în care vor fi puşi în fiecare unitate. Această activitate reprezintă un pas spre rezolvarea problemei”.

În cadrul întâlnirii aceştia au discutat şi despre celălalte proiecte ale Consiliilor Şcolare din judeţ, cel mai recent fiind chiar cel organizat de Biroul Executiv cu ocazia zilei de 8 Martie. Aflându-se la a doua ediţie, proiectul „CeRE-i mamei un zâmbet!” a reuşit şi în acest an să aducă un strop de fericire tinerelor mămici de la Maternitatea Slatina, dar şi altor femei internate în alte secţii ale spitalului judeţean. Membrii CJE Olt le-au vizizat pe mămici, cărora le-au urat o primăvară cât mai frumoasâ şi le-au oferit câte un buchet de ghiocei.
Yvonne Preda mărturiseşte că: „Cea de a doua ediţie a proiectului regional le-a adus zâmbetul pe buze şi anul acesta femeilor internate în Spitalul Județean Olt. Florile oferite au reprezentat un semn de apreciere pentru tot ceea ce fac în vieţile noastre, iar reacţiile au fost foarte bune, acestea fiind surprinse de gestul nostru. Sperăm ca şi proiectele viitoare să se bucure de un feed-back la fel de bun, iar prin proiectul „CiNE contează pe tine” să găsim soluţii pentru integrarea în colectivitate a celor defavorizaţi.”

Consiliul Judeţean al Elevilor Olt se pare că începe să fie din ce în ce mai vizibil pe plan local, mai ales în vieţile elevilor prin implementarea acestui proiect, ce vizează una dintre cele mai importante probleme întâlnite de tineri, discriminarea…

Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.