Acasă Administrație În pofida clopotelor pe care i le trag pesediştii, prefectul Rotea, atent...

În pofida clopotelor pe care i le trag pesediştii, prefectul Rotea, atent la problemele oltenilor

40

Chiar dacă unii se grăbesc să-l schimbe, prefectul Cătălin Rotea îşi vede de  treburi şi vine în sprijinul oltenilor. În sedinţa din 4 martie a.c., ce a avut loc la Prefectura Olt, pe ordinea de zi s-au aflat: analizarea situaţiei produse în urma eroziunii de mal ce s-a manifestat pe raza localităţii Sîmbureşti, sat Mănuleşti, analizarea situaţiei produse în urma distrugerii podului tubular, de pe pârâul Iminog, în localitatea Perieţi, sat Măgura.

Pe lângă astea, a fost prezentată situaţia existentă în satul Mănuleşti, strada Dealul Viilor, unde pe o lungime de aproximativ 150 de metri şi o adâncime de 25 de metri este activă o eroziune a solului ce pune în pericol accesul către gospodăriile locuitorilor. În ceea ce priveşte situaţia existentă în comuna Perieţi, distrugerea unui pod tubular situat peste pârâul Iminog situat pe strda 1 Mai a blocat accesul către satul Măgura, locuitorii fiind obligaţi să ocolească aproximativ 3 km.

După dezbateri şi propuneri, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt au hotărât  iniţierea unui Proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumei de 2.795.729 lei  din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, pentru „Consolidarea eroziunii solului de pe strada Dealul Viilor, sat Mănuleşti, comuna  Sîmbureşti, judeţul Olt” şi înaintarea către Consiliul Judeţean Olt a solicitării privind acordarea unui ajutor financiar Primăriei Perieţi pentru refacerea podului de peste pârâul Iminog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.