Acasă Învățământ Theodor Vlădoianu, reprezentantul elevilor olteni în proiectul „CiNE contează pe Tine!”

Theodor Vlădoianu, reprezentantul elevilor olteni în proiectul „CiNE contează pe Tine!”

348

Theodor Vlădoianu, secretarul Consiliului Judeţean al Elevilor Olt, a participat în perioada 20 – 23 februarie 2014 la proiectul CiNE contează pe Tine!”, implementat de Asociaţia Elevilor Mehedinţeni şi cofinanţat prin Programul Tineret în Acţiune, acţiunea 5.1. – Întâlniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret, care a avut loc în staţiunea Băile Herculane din judeţul Caraş-Severin.

Pe parcursul Seminarului Naţional de Instruire a Secretarilor, participanţii au luat parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de reprezentanţi ai structurii suport a Consiliului Naţional al Elevilor, profesori formatori şi de un secretar expert, ce are contact direct cu documentele ce privesc elevii. Principalele obiective atinse în cadrul atelierelor au fost deprinderea abilităţilor de identificare a celor mai importante categorii de elevi cu dificultăţi de adaptare, generate de natura socială sau etnică şi realizarea unei mese rotunde cu elevi din diverse medii vulnerabile ca cei din familiile dezorganizate sau din grupurile cu deviaţii comportamentale, ori consumatori de alcool, droguri, substanţe de natură halucinogenă, ce  periclitează integritatea fizică şi psihică.

Theodor s-a implicat activ în sesiunile de lucru ce s-au desfăşurat în cadrul proiectului şi şi-a adus contribuţia prin experienţa pe care o deţine, prezentând, în plenul seminarului, viziunea elevilor olteni şi problemele cu care aceştia se confruntă.
În următoarele două luni, acesta va încerca  împreună cu ceilalţi membrii ai Consiliului Judeţean al Elevilor Olt să identifice tipologiile de elevi de la nivelul fiecărei şcoli, astfel încât să realizeze un centralizator cu date relevante la nivel judeţean.
Reprezentantul elevilor olteni mărturiseşte că: „A fost o experienţă deosebită alături de persoane deosebite. Am asimilat noi cunoştinţe care sunt sigur că în viitorul apropiat mă vor ajuta la implementarea unor proiecte reprezentative şi în judeţul meu. Proiectul la care am participat are la bază problema elevilor discriminaţi şi îşi propune să mediatizeze această problemă la nivel naţional. Sunt sigur că împreună cu colegii mei vom reuşi să iniţiem şi noi proiecte prin care să reducem acest fenomen”.

De asemenea, în cadrul conferinţei membrii Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor i-au informat pe participanţi despre desfăşurarea alegerilor pentru constituirea unui nou Birou de Presă, ce are loc în această perioadă. Structura acestui departament aflat sub coordonarea Secretariatului de Educaţie şi Comunicare (Relatii Externe), presupune: doi redactori, doi responsabili online, un responsabil foto, un responsabil video şi un designer cover. Orice elev din România poate candida prin completarea unui formular de aplicaţie online pe platforma www.wedu.ro, până pe 28 februarie 2014.
La conferinţă, printre invitaţi, pe lângă secretarii Consiliilor Judeţene ale Elevilor şi autorităţile locale, s-a aflat şi Romeo MOŞOIU, Consilier al Ministrului Educaţiei Naţionale, un real sprijin pentru Consiliul Naţional al Elevilor, structura reprezentantivă a elevilor din România, care îşi dovedeşte în ultima perioadă eficienţa în identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal şi implicarea acestora în activitaţi care să corespundă nevoilor de dezvoltare personală.

Andreea Maria Dicu – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.